Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


7 перспективних тенденцій у сфері енергетики

Автор: Таня
17.09.2020 22:32

 
Ринок електроенергії - один з найбільш технологічних у світі. Причому галузь вкрай різношерста. З одного боку, є базові активи. Це великі станції на традиційних джерелах, які виробляють левову частку електрики. З іншого, є інноваційна надбудова. Це поновлювані джерела енергії та інноваційні рішення, які застосовуються, зокрема, для підвищення енергоефективності. Які основні тенденції в цій сфері? Представляємо вам огляд основних тенденцій.
 

Зростання попиту на енергію

 
Як не дивно, у галузі великий потенціал. Рівень електрифікації у світі складає 80%. Попит на енергію стійко зростає за рахунок країн, що розвиваються Азії та Африки. Там світло проводять у віддалені сільські райони. У розвинених країнах, електрифікованих на 100%, свої стимули. Зокрема, масовий розвиток сегмента гібридних та електромобілів. Але навіть незважаючи на цей тренд, зростання споживання приблизно вдвічі відстає від зростання світової економіки. Якщо вас цікавлять події, пов'язані з компанією Укренерго, то радимо перейти за даним посиланням вже зараз.
 

Екологічність сировини

 
У світі зростає попит на природний газ. А це один з найчистіших видів енергії. Плюс вдосконалюється вироблення електроенергії на вугільних станціях. Все частіше використовується технологія «чистого вугілля», коли викиди в атмосферу знижуються майже до нуля. І нарешті, зростає частка ядерної енергетики. Цей процес навіть прозвали «ренесансом». Незважаючи на трагедію в Фукусімі, багато країн продовжують нарощувати частку АЕС в своїх енергобалансах.
 

Розвиток ВДЕ

 
Тренд останніх років - збільшення потужностей ВДЕ (відновлюваних джерел енергії). Енергію води людина використовує давно. Але у ГЕС є свої недоліки. Зокрема, величезні капітальні витрати на будівництво гребель і великі території, які доводиться затоплювати. Плюс не у всіх країнах є досить потужні річки для цього. У сонячних батарей і вітряних установок таких недоліків немає, але є інші. Проте більшість розвинених країн намагаються збільшити частку цих видів ВДЕ. В основному для того, щоб стати незалежними від постачальників енергоресурсів, зокрема газу і вугілля.
 

Розумні технології

 
Енергокомпанії підвищують внутрішню ефективність і знижують витрати. Управляти електротехнічним господарством накладно. Але з розвитком технологій це стає простіше і дешевше. Наприклад, якщо раніше бригади постійно виїжджали на плановий огляд мереж, то зараз їх відправляють тільки в разі потреби. Всю інформацію про стан енергетичної інфраструктури компанії отримують віддалено - за допомогою датчиків.
 

Енергоефективність у всьому

 
Ще один екологічний тренд. В умовах обмеженості ресурсів все більш актуальним стає бережливе споживання. Енергії це теж стосується. Більшість побутових приладів стають потужнішими, але споживають все менше електрики. До нуля цей показник, звичайно, не знизиться. Але процес удосконалення як самих технічних пристроїв, так і технологій їх використання триває. У сукупності вони дають кумулятивний ефект. Наприклад, можна поставити енергоефективні лампочки в під'їзді і одночасно з цим встановити датчики руху, які будуть включати їх тільки на той час, який необхідно.
 

Сам собі електростанція

 
Багато жителів розвинених країн обирають шлях незалежності від постачальників електроенергії. Встановлюючи у себе сонячні батареї або невелику вітряну установку, вони отримують власну генерацію. І при бажанні можуть навіть продавати вироблену енергію в загальну систему. Правда, більшість домовласників досі використовують комбінований варіант електропостачання. Власна генерація використовується по максимуму, але в разі поганої погоди (якщо похмуро або штиль) можна живитися від основної енергомережі.
 

Cупераккумулятори наступають

 
Це, напевно, найочікуваніша винахід в сфері електроенергетики. Воно повинно повністю трансформувати галузь. Зараз зберігати енергію у великих обсягах неможливо. Батарейки та пауер-банки підійдуть для невеликих гаджетів. Для промислових масштабів технології поки не доросли. Але це саме пріоритетний напрямок розвитку електроенергетики. Тому в перспективі в цій сфері можливий прорив. Обнадіює, що проблемою перейнявся і інноваційний геній Ілон Маск. Його команда вже кілька років створює супераккумулятор. Американський винахідник, як правило, не береться за проекти, які не будуть затребувані в найближчій перспективі. Так що спостерігаємо далі...
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99