Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Мікрокредитування: основні переваги та недоліки

Автор: Таня
08.07.2020 16:16

 
У житті кожної людини нерідко трапляються такі ситуації, коли терміново потрібні гроші. У такому випадку постає питання, куди звернутися за допомогою: в банк чи в мікрофінансову організацію? Більшість позичальників вибирають останній варіант. Про всі переваги МФО, ми детально поговоримо в нашій статті. Але також не забудемо згадати і про недоліки.
 

Перваги мікрокредитів

 
Всі переваги діяльності МФО будуть розглянуті в контексті саме безпечної і офіційно зареєстрованої організації.
 
Отже, головний аргумент, чому варто звернутися в МФО Швидко Гроши - це оперативність обслуговування. Клієнт може отримати гроші на банківську карту вже в день подачі заявки. При цьому заповнення заявки і її розгляд займає не більше 30 хвилин. 
 
Розраховувати на отримання мікропозик може широкий кола осіб, включаючи пенсіонерів, студентів, тимчасово безробітних або офіційно непрацевлаштованих громадян. Обумовлено це тим, що потенційному позичальникові потрібно надати з документів тільки паспорт та ІПН. Довідка про доходи, виписка з банківського рахунку або копія трудової книжки не запитуються. Важлива вимога - позичальник повинен бути повнолітнім і постійно проживати на території країни.
 
Ще одна перевага полягає в тому, що мікрокредит доступний навіть тим, хто має не ідеальну кредитну історію. Більш того, відповідально виплачуючи мікропозик, можна її виправити, так як МФО відправляють всю інформацію про кредити в Бюро кредитних історій.
 

Недоліки мікрокредитів

 
Тепер поговоримо про недоліки. Мабуть, головний недолік мікрокредиту полягає в його високій вартості. Базова ставка - 2%, при цьому вона нараховується щодня за фактичне користування кредитними коштами. В результаті, якщо брати кредит на тривалий термін, то розмір переплати буде дуже великим. Але позичальник завжди може погасити позику достроково.
 
Також кредитний ліміт у МФО порівняно маленький. Зазвичай максимальна сума позики не перевищує 15 тисяч гривень. А для нових позичальників вона буде ще менше.
 
Погасити займ потрібно за короткий період часу, зазвичай за один місяць. Якщо позичальник не встигає вчасно погасити кредит, то до нього застосовуються штрафні санкції. При цьому багато МФО співпрацюють з колекторськими фірмами, які використовують не самі лояльні методи для стягнення боргу, включаючи психологічний тиск і діскредітірованіе в очах громадськості. Також вони можуть передати справу до судових органів.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99