Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


На що звертати увагу при виборі витяжного вентилятора?

Автор: Таня
08.06.2020 12:04

На рівень комфорту в квартирі впливає не тільки обстановка і навколишня температура - іноді потрібно позбавлятися і від різних нав'язливих запахів або зайвої вологості. Особливо це стосується кухні, господарських приміщень, ванної кімнати. Для цього призначені побутові витяжні вентилятори, які встановлюються в отвори вентиляційних шахт.

 

Витяжні вентилятори являють собою осьову або відцентрову крильчатку, яка закріплена на осі електродвигуна і своїм швидким обертанням видаляє вологий або забруднене повітря з приміщення. Сьогодні розповімо вам, на що звернути увагу при виборі витяжного вентилятора.

Розмір вихідного отвору

Перед тим як вибрати витяжний вентилятор за даним посиланням https://olvent.ua/bytovye-ventiljatory/besshumnye-ventiljatory/, необхідно заміряти вихідний отвір. Під нього, як правило, можна підібрати вентилятор з одним з трьох стандартних типорозмірів центральній частині: 100, 120 або 150 мм.

Вентилятори можна встановлювати як на стіну, так і у фальшстелю. Потрібно тільки уточнити в інструкції вентилятора його монтажну глибину щоб прилад без всяких складнощів занурювався в отвір.

Корпус

Корпуси вентиляторів зазвичай виробляють із пластику, а для корпусу дорогих моделей вибирають екологічно безпечний ABС-пластик, який при утилізації не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Іноді в преміальних моделях лицьові панелі роблять з шліфованої нержавіючої сталі. Вони можуть бути пофарбовані в різні кольори, що дозволяє органічно вписати вентилятор в будь-який інтер'єр.

Площа кімнати

Головний параметр - обсяг вентильованого приміщення і ступінь його вологості і забрудненості.

Прийнято вважати, що для розрахунку необхідної продуктивності вентилятора потрібно обсяг приміщення помножити на так званий коефіцієнт кратності повітрообміну. Для санвузла цей показник визначається в діапазоні від 5 до 10, для кухні - від 10 до 15. Наприклад, обсяг ванної кімнати складає 10 м3, це число можна помножити на 8 - значення приблизне, воно береться виходячи з кількості членів сім'ї та частоти користування приміщенням . Виходить, що для такої ванної кімнати потрібно вентилятор продуктивністю не менше 80 м3/год.

Продуктивність вказана на коробці і корпусі кожного вентилятора. Краще вибирати вентилятор з невеликим запасом в порівнянні з розрахунковим значенням.

Рівень шуму

Якщо вибрати дуже потужний вентилятор, значно більше виявиться і його рівень шуму. З дуже галасливою пристроєм будинку буде некомфортно. Рівень шуму вказаний в супровідній документації до будь-якого вентилятору. Найбільш комфортними вважаються значення, що не перевищують 40 дБ.

Додатковий набір функцій

У витяжних вентиляторів може бути тільки таймер або таймер і гігростат, який визначає вологість в приміщенні.

Вентилятор з таймером може відключатися через певний час після вимкнення світла або після того, як людина покинула приміщення. Це дає можливість гарантовано видалити залишкову вологість або запахи.

Гігростат можна налаштувати на значення вологості від 40 до 100%. Вентилятор відключиться тільки тоді, коли в приміщенні рівень вологості опуститься до заданого значення.

Деякі вентилятори оснащуються інфрачервоними датчиками руху - вони можуть визначати присутність людей в приміщенні на відстані від одного до п'яти метрів. При їх появі прилад запускається автоматично.

Є вентилятори, які забезпечені пружинним зворотним клапаном, який закриває свої стулки на той час, поки вентилятор відключений. Так він запобігає зворотний приплив повітря з системи вентиляції будівлі.

Захист від пилу

Іноді вентилятори потрібні для приміщень великої площі, з підвищеною забрудненістю і вологістю. Це можуть бути сауни, лазні, курильні кімнати, офіси. Для них призначені потужні і продуктивні витяжні вентилятори, які часто забезпечені відцентрової крильчаткою, по конструкції нагадує робоче колесо кондиціонера.

У таких приміщеннях потрібен вентилятор з високим класом захисту від пилу. У якісних побутових вентиляторах конструкція відповідає класу захисту від пилу IPX4.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99