Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Корисні челенджі для сім'ї

Автор: Таня
04.06.2020 15:22

Заводити корисні звички і пробувати нове можна самому. Але набагато цікавіше влаштувати челендж і проходити його всією сім'єю. Можна підбадьорювати один одного, ділитися враженнями, змагатися.

Що таке челендж?

У перекладі з англійської мови слово челлендж означає «виклик», вчинення будь-які дії на спір. 

25 челенджів для всієї сім'ї

Ми знайшли 25 цікавих ідей. Вибирайте одну або кілька ідей і тестуйте протягом 30 днів:

1. Бігати кожен день Зазвичай фізична активність - перша звичка, яку люди хочуть набути і підтримувати, а біг - один з найпоширеніших способів завжди залишатися у формі. Він багатофункціональний і доступний кожному. Правила такі: відстань і швидкість не мають значення, вам просто потрібно надіти кросівки і вийти за двері. Ось кілька порад: починайте з малого - 10 хвилин або 1 кілометра, складіть розклад пробіжок, готуйте одяг і взуття заздалегідь, фіксуйте результат.

2. Займатися спортом. Кожен день займайтеся фізичними вправами. Це можуть бути заняття у фітнес-центрі, їзда на велосипеді, лижі, басейн. Навіть ранкова зарядка! Немає правил щодо того, який вид вправ виконувати і де цим займатися. Шлях кожен член сім'ї вибере те, що йому до душі. 
  
3. Робити вправу «Планка». «Планка» - статична вправа, в якому опрацьовуються м'язи тулуба, рук, сідниць. Це одне з кращих вправ для зміцнення плечей і спини, формування постави і стійкості. Виконати його можуть і діти, і дорослі. Почніть з 20 секунд, до середини місяця спробуйте утримувати положення протягом 2 хвилин 15 секунд, а якщо відчуваєте в собі сили, до кінця челенджу доведіть час до 5 хвилин.
 
4. Не їсти цукор. Нам всім необхідно скоротити споживання цукру. Протягом наступних 30 днів виключіть будь-який рафінований цукор разом з штучними і натуральними підсолоджувачами.
 
5. Їсти фрукти і овочі. Щодня з'їдайте 7-9 порцій фруктів і овочів. Варіюйте типи фруктів і овочів, які ви їсте.
 
6. Вранці їсти здоровий сніданок. Починайте день з білка, клітковини і навіть з овочів і жирних продуктів. Ви відчуєте себе більш ситими і енергійними і зрозумієте, що почали день на позитивній ноті.
 
7. Зелений смузі. Кожен день готуйте собі смузі з зелених овочів. Потужний блендер подрібнити все, що ви в нього помістіть, роблячи консистенцію смузі приємною і густий. Завдяки цьому ви (і ваші діти) навіть можете забути, що їсте овочі.
 
8. Ніяких скарг і пліток Носіть на зап'ясті браслет або аптечну гумку як нагадування про челендж. Кожен раз, коли скаржитеся або критикуєте, надягайте браслет на інше зап'ясті. В кінці дня записуйте, скільки разів ви це зробили. На наступний день спробуйте зменшити цю кількість.
 
9. Півгодини в день на свіжому повітрі. Час, проведений на природі, надає людині фізичної і розумової бадьорості. Всього кілька хвилин вдихаючи свіже повітря і відчуваючи промені сонця на своєму обличчі, ви відчуєте підйом і оновлення.
 
10. Частіше сміятися. Не важливо, хмикати ви, хихикає, плачте або смієтеся до сліз, шукайте веселі, гумористичні та смішні моменти протягом дня. Зверніть увагу, як покращиться через місяць ваш настрій і знизиться рівень стресу.
 
 11. Здоровий сон. Хороший сон дуже важливий: він забезпечує здоров'я імунної системи, робить вас енергійним, креативним і зосередженим. У цьому місяці навчитеся створювати ідеальні умови для нічного сну. Розслабляйтеся за 30-60 хвилин до того, як лягати в ліжко. Вимикайте всі електронні пристрої і постарайтеся привести тіло і мозок в спокійний стан.
 
12. Читати книги. Читання з дітьми не просто корисно для душевної рівноваги, воно допомагає згуртувати родину. Даруйте книги, допоможіть дітям їх вибирати, спробуйте аудіо- та електронний формати, читайте на ніч.
 
13. Займатися творчістю. Творчий початок може виявлятися як через поширені заняття, наприклад малювання, фотографію, письменство, приготування їжі, в'язання або спів, так і через більш вузькі: виготовлення прикрас, видування предметів зі скла або конструювання роботів. Знайдіть відповідне хобі для кожного члена сім'ї, а потім постарайтеся регулярно виділяти для нього час.
 
14. Слухати музику. Нехай музика стане частиною вашого життя. Вона здатна наповнити радістю звичайні справи: від щоденного прибирання до недільних пікніків. Діліться своїми уподобаннями з членами сім'ї.
 
15. Не спізнюватися. Вам може здатися, що, переставши спізнюватися, ви в результаті будете всіх чекати. Спочатку може бути і так. Але з часом люди з вашого оточення стануть більш дисциплінованими і в підсумку все заощадять час, який раніше витрачали на очікування.
 
16. Позитивно ставтеся до себе. Необхідно частіше нагадувати собі, що ви щаслива людина, навчитися з легкістю переносити будь-які неприємності і завжди залишатися в рівному, доброзичливому настрої. Це додасть оптимізму і прокачає здатність справлятися з негативними явищами.
 
17. Вести щоденник або писати певну кількість слів у день. Пишіть певну кількість слів щодня. Тему і формат кожен член сім'ї може вибрати самостійно. Це допоможе зробити думки ясними і чіткими, поліпшить навички спілкування, зафіксує хронологію ідей і подій.
 
18. Щоденне неідеальне прибирання. Чистота навколо допомагає знизити стрес, поліпшує концентрацію і сприяє порядку в думках. Але повноцінна прибирання багатьох лякає і змушує відкладати її на потім. Спробуйте знизити стандарти допустимого рівня чистоти і наводити порядок щодня.
 
19. Готувати вдома, їсти за одним столом. Підліткам часто хочеться перекусити на бігу. Але їжа за одним столом зміцнює відносини і поглиблює зв'язки між близькими людьми. Ритуал спільного вживання їжі допомагає батькам підтримувати зв'язки з дітьми і зберігати свій вплив.
 
20. Гратися разом. Візьміть за правило грати з дітьми щодня або щотижня в конкретний час. Гра вивільняє ендорфіни, які покращують самопочуття, покращує функції мозку, зміцнює соціальні зв'язки.
 
21. Медитація. На початковому етапі простіше медитувати з інструктором або знайти безкоштовні матеріали на YouTube. Ця практика заспокоює розум і вчить бути в моменті.
 
22. Помічати почуття і емоції. Люди з більш розвиненим емоційним інтелектом відрізняються більш міцним психічним і фізичним здоров'ям і в цілому щасливішим інших. Дорослим він допомагає працювати в команді і справлятися з труднощами. А дітей обговорення емоцій в родині вчить, що мати почуття нормально. Вони також вчаться «впізнавати» емоції, керувати ними і долати їх під контролем дорослих.
 
23. Фінансова грамотність. Батькам варто навчити дітей фінансової грамотності та практикувати її. За даними досліджень, фінансово соціалізовані діти, ставши дорослими, демонструють хороші фінансові звички і мають накопичення. Спробуйте складати особистий і сімейний бюджет, вести облік витрат, економити.
 
24. Зайнятися іноземним мовами. Присвячуйте йому від 5 до 30 хвилин в день. Починайте з додатків (для цього існує безліч ресурсів), говорите, читайте дитячі книги, слухайте пісні, переведіть телефон на іноземну мову.
 
25. Робити один знімок кожен день. За допомогою смартфона робіть одну оригінальну фотографію кожен день, редагуйте її і діліться в соціальних мережах. Для цього завдання можна вибрати певну тему. Відсортуйте фотографії за темами або емоціям, наприклад любов, знайомства, доброта, природа або колір.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99