Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як працює арбітраж на ринку криптовалют?

Автор: Таня
07.05.2020 16:01

 
Основними видами заробітку на криптовалюті є майнінг і трейдинг. Майнінг вимагає постійного контролю. З часом обладнання стає застарілим, погіршується і потребує модернізації. Торгівля виглядає більш привабливою. Криптовалюта волатильна, тому вам не потрібна велика кількість монет, щоб почати торгувати (на відміну від інших ринків). Однак біржова торгівля вимагає певних знань і досвіду і тягне за собою ризики. На щастя, криптовалютний арбітраж дозволяє працювати з мінімальним ризиком, не володіючи спеціальними навичками.
 

Принцип стратегії

 
Принцип арбітражу на ринку криптовалюта обмежується концепцією всіх біржових торгів - «купуй дешево і продавай дорого». В цьому випадку трейдеру не потрібно прогнозувати рух ставок і чекати ідеального моменту для покупки / продажу. Всі транзакції відбуваються одночасно. Ви купуєте цифрову валюту дешевше в одному місці і продаєте дорожче в іншому. Є біржової арбітраж і арбітраж між біржами. У першому випадку трейдер виступає в ролі посередника між покупцем і продавцем і приховує різницю. У разі міжбіржові арбітражу криптовалюта, трейдер використовує різницю курсів на різних платформах. У чому причина такої відмінності? Ринок криптовалюти молодий і децентралізований. Там немає єдиної центральної платформи. Біржі працюють з використанням повільних веб-технологій, тому ставки будуть відрізнятися, якщо є затримки в каналах зв'язку.
 

Територіальна причина

 
Біржі відрізняються умовами виведення. Існують платформи, з яких можна виводити кошти тільки на рахунку певних банків в певних країнах. Обмеження на введення/виведення коштів і високі комісії призводять до зниження попиту на криптовалюта і появи цінових відмінностей. Ринок криптовалюта як і раніше невеликий, і деякі гравці можуть впливати на нього, проводячи великі транзакції.
 
Арбітражна стратегія для криптовалюта призводить до неминучого збагачення на високій швидкості. Але все зводиться до комісій, оскільки вони поглинають прибуток трейдера. При розрахунку комісії враховуйте транзакцію на біржі, а також комісію за введення/виведення з самої платформи. Внутрішньобіржовий арбитраж на рынке криптовалют особливо поширений. Це простіше в реалізації і не вимагає оплати комісій за введення/виведення коштів з платформи. Існує багато типів стратегій: статистична, синтетична, тимчасова і т. д.
 

Статистичний арбітраж

 
Загальновідомо, що ціни на різних сайтах не рівні, а взаємопов'язані. Зростання курсу криптовалюта на одній біржі неминуче призведе до її зростання на інший. Однак через молодість ринку і недосконалості інфраструктури, про яку ми говорили, ці зміни відбудуться не відразу. В результаті у трейдера є точна інформація про майбутній рух курсу. Ця арбітражна схема (на відміну від класичної) містить додатковий ризик. Ризик полягає в відсутності гарантій того, що курс буде вести себе точно так само, як на іншому сайті. Цей ризик не є критичним, і в більшості випадків сценарій повторюється. Недарма це явище ідентифікується як закономірність. Метод можна використовувати як при роботі з однією валютою на різних біржах, так і при роботі з різними монетами на одній платформі.
 
Прикладом є відносини між біткоінами і лайткоінами. Якщо ви розмістите їх котирування на графіку, ви зможете визначити хороші моменти для транзакцій, коли між цінами утворюються розриви. Люди зазвичай купують криптовалюта, яка впала в ціні, враховуючи, що інша подорожчала.
 

Як стратегія працює на практиці?

 
Перш за все необхідно створити так званий «торговий портфель». Виберіть кілька інструментів. Потім визначте, який з обраних інструментів зараз недооцінений, а який, навпаки, переоцінений. Поведінковий аналіз активу протягом певного часу допоможе вам досягти цього. Правильні висновки дозволять вам вигідно продати або купити актив.
 
Давайте подивимося на прикладі. Найчастіше ця статистична стратегія використовується для арбітражу пар біткоінів і лайткоінів. Кореляція між цими валютами висока. Періодично біткоіни і лайткоіни міняються місцями: одна валюта росте в ціні, а інша падає. Ви повинні вивчити поведінку валюти, потім продати провідну монету і купити наздоганяючу. Закриття угоди тільки в момент їх контакту.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99