Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Механічний кодовий замок: принцип дії та особливості вибору

Автор: Таня
09.05.2020 13:55

 
 
Відмовитися від використання ключа для відкриття замка можна за рахунок кодових механізмів. Простота замків на основі механічного принципу дії забезпечує їх велику популярність у населення. До того ж виробники останнім часом значно підвищили їх надійність і безпеку за рахунок вдосконалення конструкції. До переваг даних замків можна віднести не тільки високий ступінь безпеки, але і значний термін служби з підвищеними характеристиками експлуатації.
 

Принцип дії і різновиди

 
Що таке механічний кодовий замок? Визначення таке - це пристрій закривання вхідних дверей, яке відмикається шляхом набору заздалегідь встановленого цифрового коду без застосування ключа.
 
Принцип дії замка простий. Замикання виробляється за рахунок руху запірної засувки в початкове положення під дією зворотно-поступальної пружини. Відкриття засувки забезпечується рухом ригелів, викликаного натисканням в певному порядку на цифрові кнопки.
 
Механічні кодовые замки можна класифікувати за механізмом, який використовується і за способом установки. В основі першої ознаки лежить використання натискних циліндрів або поворотних дисків.
 
За способом установки замки можна розділити на наступні типи:
 
1. якщо замок встановлюється всередину двері, а цифрова панель - зовні, то це виразний тип. Така установка виключає можливість впливу на механізм замикання з зовнішньої сторони і характеризується високим ступенем безпеки;
 
2. накладні. Обидві частини замка виконані у вигляді накладок, що встановлюються на двері з двох сторін. Ризик впливу на серцевину замка є, і це трохи знижує ступінь безпеки;
 
3. навісні, ступінь безпеки яких значно менше.
 

Зміна коду

 
Цей процес найбільш простий на замках навісного виконання. Необхідно відкриту дужку розгорнути на 180 градусів, замкнути її, поворотом пластин задати цифровий набір і дочекатися клацання дужки. Можна користуватися новим кодом.
 
На врізних та накладних пристроях робота замкового пристрою визначається положенням скоса певних ригелів до середини замка. Решта ригеля встановлені скошеним краєм назовні. Для зміни коду необхідно демонтувати замок, провести його розбирання і зміна розташування скоса ригелів. Все можна зробити самостійно.
 

Критерії вибору замка

 
Як правильно підібрати замок? Основні принципи підбору:
 
• визначити спосіб установки виходячи з товщини і матеріалу дверного полотна;
 
• вибрати виконання запірного механізму;
 
• визначитися з виконанням за кліматичними умовами, зовнішнім виглядом і фірмою-виробником.
 
Встановити механічний кодовий замок можна самостійно. У цьому допоможуть певні практичні навички в слюсарній справі і інструмент. І все ж виробники замків радять звертатися за допомогою до професіоналів.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99