Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як вибрати печатку або штамп для підприємства?

Автор: Таня
30.04.2020 15:48

Печатки та штампи - невід'ємний атрибут ділових паперів. Відкриваючи власне підприємство, ви неодмінно задумається про те, яку печатку вибрати для нього. Без мокрої печатки або штампа документ не матиме офіційного статусу.
 

Печатка і штамп: в чому відмінності?

 
Для недопущення помилок в оформленні ділових паперів потрібно розуміти різницю між поняттями «друк» і «штамп».
Призначення друку:
 
  • надання документам юридичної сили;
  • засвідчення підпису відповідальної особи;
  • підтвердження договору або угоди.
 
Друк зазвичай кругла; ставиться вона на лицьовій стороні аркуша в нижній його частині поверх підпису. Частина інформації на ній розташована по колу, а частина - в центрі. Відбиток містить всі необхідні дані про підприємство:
 
назва;
  • розрахунковий рахунок;
  • телефон і/або факс;
  • код виду діяльності;
  • юридична адреса;
  • ідентифікаційний код;
  • реєстраційний номер платника податків.
 
Штамп в сучасному діловодстві використовується для прискорення та оптимізації заповнення паперів. Він включає певний набір даних про підприємство, які можуть дописуватися вручну, і проставляється у верхньому вільному кутку документа. Штамп може мати будь-яку геометричну форму:
 
  • квадратну;
  • ромбовидну;
  • прямокутну;
  • овальну тощо.
 
Головна відмінність штампа від друку: перший всього лише вказує на приналежність документа певного підприємства, в той час як друга засвідчує його автентичність. Тому перед тим як замовити печати и штампы Волошина г. Днепр, треба визначитися із завданнями, які розв'язуються поставленим на документах відбитком. Будь-яке установа обов'язково має мати свою печатку для офіційних паперів, а ось штамп - за бажанням і можливості.
 

Матеріал виготовлення штемпельної продукції

 
Штампи й печатки ставляться на папері за допомогою спеціального інструменту, що складається з корпусу і закріпленої всередині нього пластини. Остання виготовляється з двох видів матеріалів: полімеру і гуми.
 

Печатки та штампи з полімеру

 
Головні плюси полімерної продукції - швидкість і невисока вартість виготовлення. Однак термін її служби недовгий. Цей варіант підійде тим підприємцям, яким печатка або штамп з нехитрим малюнком потрібні вже на наступний день, а користуватися виробом часто вони не планують. Через кілька місяців доведеться придбати новий аксесуар.
 

Гумова продукція

 
Створення гумового штампа або печатки - досить тривалий і трудомісткий процес. Такий виріб можна виготовити на замовлення за власним ескізом, тоді воно буде відрізнятися від інших неповторним складним малюнком і оригінальністю. Документи з індивідуальною печаткою будуть повністю захищені від підробки.
 
Гумові штемпельні вироби характеризуються високою зносостійкістю і тривалим терміном використання - кілька років. І якщо друк передбачається ставити часто, то гума - кращий варіант вибору. Вартість виготовлення, відповідно, буде в рази більше, ніж така для полімерного вироби.
 
Вирішуючи питання про те, яку печатку вибрати, треба зважити особливості, переваги і недоліки кожного матеріалу.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99