Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Меблеві ручки: види та особливості вибору

Автор: Vladislav
13.04.2020 11:53

Меблеві ручки — це фурнітура, від якості якої багато в чому залежить довговічність самих меблів та комфорт господарів. Коли ми відкриваємо та закриваємо дверцята шаф та ящиків, то на ручки припадає не менше навантаження, ніж на завіси, замки, направляючі та інші деталі. Всім знайомі ситуації, коли ручки швидко ламаються, а знайти такі ж самі для заміни майже неможливо.

 

Адже фурнітура багато в чому визначає й естетику меблів. Тож варто одразу вибрати якісні вироби, щоб потім не мати претензій від клієнтів (якщо ви виробник) та не витрачати гроші та час на ремонт (якщо ви звичайний споживач). Меблеві ручки в Hafeleshop.com.ua — це фурнітура, яка зарекомендувала себе не лише як дуже надійна, а й як надзвичайно функціональна та приваблива.

Види меблевих ручок: пропозиції відомого виробника

Одна з основних вимог до сучасних меблів — висока функціональність. Вона досягається і за рахунок використання зручної фурнітури. Споживачі можуть обрати різні види меблевих ручок, які відрізняються такими характеристиками:

  • Врізні: особливість цих ручок у тому, що вони не виступають над поверхнею фасаду. Найкраще підходять для розсувних дверей шаф-купе та меблів, які встановлюються у тісних приміщеннях. За врізні ручки майже не можливо зачепитися, тож вони є й найбезпечнішими. Недолік — досить складний монтаж, адже необхідно фрезерувати отвіри у фасаді такого самого розміру, як і сама фурнітура.
  • Скоби: універсальні ручки, є найбільш популярними. Вони практичні, недорогі, їх легко монтувати на будь-які поверхні без використання спеціальних інструментів. Скоби виготовляють з різних матеріалів, вони можуть бути як округлими, так і прямокутними. Дугоподібні меблеві ручки є різновидом скоб.
  • Профілі: їх називають інтегрованими ручками. Профілі можуть виготовлятися різної довжини. Це дає можливість робити відрізки необхідної величини під будь-які фасади. Залежно від типу монтажу, ручки-профілі можуть бути накладними (прикріплюються до задньої поверхні фасаду) або врізними (ставляться у фрезерований торець дверцят або ящика). Перевага такої фурнітури — простий догляд, адже ручки виготовляються переважно з гладкою поверхнею без декоративних елементів. Через це їх часто використовують при виготовленні кухонних меблів.
  • Рейлінги: ще один дуже поширений різновид скоб. Але відмінність рейлінгів полягає в тому, що вони не вигнуті, а між горизонтальною планкою та ніжками утворюється прямий кут. Фурнітура пропонується з різними конструктивними особливостями. Наприклад, поперечна перекладина може закінчуватися на рівні ніжок, а може виноситися за них. Рейлінги можна закріплювати як вертикально, так і горизонтально залежно від особливостей меблів. Найкраще вони підходять до габаритних шаф, тумб, ящиків тощо.
  • Кнопки: відмінним рішенням для легких фасадів можуть стати ручки-кнопки. Вони відрізняються компактністю, акуратністю, фіксуються за допомогою одного крепіжного элемента. Фурнітура, незважаючи на свою простоту, відрізняється великим різноманіттям дизайнерських рішень — від лаконічних геометричних фігур до складних виробів з декором. Недолік — потребують обережного використання.
  • Планки: ще один вид фурнітури з лаконічним дизайном та простим монтажем. Прикріплюються за допомогою саморізів або інших крепіжних елементів до торцю або задньої поверхні фасаду. На відміну від профілю, мають більш спрощену конструкцію. Дуже прості у догляді ручки, пасують до сучасних меблів. Найчастіше мають прямокутний згин, але можна знайти і більш цікаві вироби.
  • Навісні: для тих, хто шукає прості та практичні рішення, підійдуть саме такі моделі. Для установки вони не потребують фрезерування фасадів чи проведення якихось інших складних робіт. Але вони мають таку ж саму перевагу, як і врізні ручки — майже не виступають над поверхнею. Вони надають меблям акуратного вигляду, відмінно підходять до мінімалістичних інтер’єрів.

Також у продажу можна знайти й інші види меблевих ручок. Вони відрізняються ціною та характеристиками.

Вибираємо ручки: що врахувати

Щоб фурнітура підійшла якнайкраще, варто звернути увагу на такі її особливості:

  • матеріал: ручки виготовляють з різних металів, дерева, пластику, прикрашаються шкірою, порцеляною, гумою, склом тощо. Але найбільшим попитом користується цамак — різноманітні цинкові сплави, леговані алюмінієм, магнієм та міддю;
  • розмір меблів: варто подбати про те, щоб фурнітура виглядала пропорційно та не виходила з ладу через надмірні навантаження;
  • стиль: меблі виготовляються в класичному та сучасному стилях, то ж і фурнітура має бути підібрана відповідна.

Сучасні виробники пропонують безліч варіантів меблевих ручок. Тож вибрати підходящі буде дуже просто.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99