Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як вибрати водостічну систему для приватного будинку?

Автор: Таня
12.04.2020 16:06

 
 
Водостічні системи служать для відводу дощової і талої води від будівлі, чим уберігають стіни і цоколь від передчасного руйнування. Адже постійне намокання веде до появи грибків і цвілі, в результаті будь-яка обробка швидко приходить в непридатність. Також сучасні водостоки виконують і декоративну функцію, гармонійно доповнюючи дизайн будинку.
 
Зараз дуже багато споживачів вибирають водостоки із пластику - легкого, зручного і зносостійкого матеріалу. Такі водосточные системы складається з жолобів, труб і додаткових елементів, до яких відносяться лійки, кути, заглушки, зливи, з'єднувальні елементи жолобів і труб, кріпильні деталі - хомути і кронштейни. Всі ці деталі дуже просто збираються відповідно до інструкції виробника, і навіть людина, далека від будівельної сфери, може провести монтаж водостоку для свого будинку.
 
Розрахувати вартість водостоку можна тільки індивідуально для кожного будинку. Для початку потрібно оцінити площу водозбору, для чого порахувати площу скатів даху. Це робиться для того, щоб дізнатися, якого діаметру вибрати труби і жолоби, щоб система справлялася з кількістю води. Наприклад, для покрівлі з площею скатів до 100 м. кв. вибирають жолоби діаметром до 120 мм, труби - до 85 мм. В цілому ж - краще користуватися рекомендаціями виробника в кожному конкретному випадку.
 
Довжина жолоба буде відповідати довжині карнизів. Труби купують з розрахунку одна труба на 10 метрів даху. Якщо сторона даху довше, труби встановлюють з двох сторін, а жолобу надають ухил в обидві сторони від центру. Далі розраховують допоміжні елементи системи відповідно до інструкції виробника. Ніколи не варто економити на кріпленні і з'єднаннях - від їх кількості та якості залежить міцність всієї водостічної системи.
 

З чого складається водостік?

 
Будь-яка водостічна система, незалежно від виду виготовляється матеріалу, завжди складається з труб, жолобів і фітингів. Розберемося докладніше з призначенням кожного з складових.
 
Ринва розміщують по всьому периметру даху. Саме в нього спочатку потрапляє дощова і тала вода, що стікає з даху. Жолоби встановлюються під кутом, з таким розрахунком, щоб направляти воду в водоприймальну лійку, а потім в трубу. Торцеві частини жолоба фіксуються заглушками, на вигинах даху встановлюються кути жолоба. З'єднуються жолоби в одну систему за допомогою муфт або перехідників, кріпляться до нижньої частини даху кронштейнами.
 
Водостічні труби частина системи, куди потрапляє вода, прийнята у лійку. Труба з лійкою з'єднується за допомогою коліна, таким же чином з'єднуються частини труби, якщо потрібно по її ходу обігнути кут будівлі. На кінці труби розташований слив, за допомогою якого вода прямує в дренажну каналізацію або просто відводиться від будівлі в потрібне місце. Труби до будівлі кріпляться за допомогою хомутів.
 
Слід зауважити, що труби і жолоби виробляються різних діаметрів. Якщо будинок невеликий, або ж це прибудова, то встановлюється водостік з діаметром труб до 75 мм, а жолобів від 70 до 115 мм. У будинках середнього розміру вже потрібно вибирати елементи з більшою пропускною здатністю: труби від 75 до 100 мм в діаметрі, а жолоби близько 125 мм. Для дуже великих будинків беруть жолоби діаметром 200 мм, а труби до 160 мм. Всі розміри прораховуються індивідуально для кожного будинку і залежать від площі ската даху.
 
Фітингами називають все сполучні, кріпильні та допоміжні елементи водостічної системи, які дозволяють зв'язати труби і жолоби в єдину систему і з'єднати її з будівлею. Не варто економити на цих аксесуарах водостоку, адже саме на них тримається вся система.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99