Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Яку запірну арматуру для дому вибрати?

Автор: Vladislav
22.04.2018 15:02

Одне з актуальних питань для тих, хто вирішив самостійно провести сантехніку та опалення будинку - яку запірну арматуру вибрати. Як правило, вибирати доводиться між шаровими кранами, приварними кранами і фланцевими кранами.

Що стосується сантехніки, то тут краще купувати латунні кульові крани. Крани кульові Кронос-Т стануть в цьому випадку хорошим варіантом. Для опалення оптимальним вибором стануть фланцеві і приварні крани.

Сьогодні зупинимося на кульових кранах та їх елементах https://zet-climat.com.ua/zadvizhka-chugunnaya-zet-flantsevaya-30ch6br-du-50-flantsevaya/. Серед їх переваг можна відзначити наступні:

  • конструкція має малу вагу, а також малу будівельну довжину.
  • зручно встановлювати в будь-якому приміщенні і просторі.
  • відрізняються високою надійністю, при цьому досить демократичні за ціною.
  • характеризуються високим класом герметичності.

У той же час дані пристрої мають і ряд недоліків:

  • в разі швидкого відкриття крана може статися гідравлічний удар
  • потрібна постійна експлуатація крана, в іншому випадку він може «залипнути»
  • рідко використовують при температурах вище 150 градусів.

Найпопулярнішими матеріалами, з яких подібні крани робляться, це латунь, сталь, пластик і чавун.

Латунь

Кульові крани з латуні є найпоширенішими в домашньому побуті, оскільки мають ряд істотних переваг. Наприклад, вони є одними з найдешевших, при цьому на якості це не позначається.

У магазинах такі крани мають найбільш великий асортимент. Крім того, кульові крани відрізняються стійкістю до механічних пошкоджень і хорошими експлуатаційними характеристиками, особливо для водопроводу і газопроводу.

Серед мінусів відзначимо невеликий вибір діаметрів, погану стійкість до високих температур і відсутність приварного виконання.

Сталь

Сталеві крани також відноситься до економ-класу. Асортимент їх досить широкий, а терміни поставки невеликі. За характеристиками сталеві крани схожі на латунні. Однак відрізняються інший стабільністю при низьких температурах. Сталеві крани краще не використовувати там, де температура води менше -40 градусів.

Чавун

Останнім часом чавунні крани не користуються такою популярністю, як два попередні виду. Пов'язано це з тим, що коштують вони дорого, а тому виробники просто відмовляються ставити їх «на потік».

Чавунні крани мають такі ж експлуатаційними характеристиками, як і сталевими, але, як уже було зазначено, коштують дорожче.

Пластик

Останній вид - пластикові крани. Вони дуже дешеві, легкі, стійкі до механічних пошкоджень і прості в установці. Крім того, за терміном служби вони не поступляться трьом вищеназваним матеріалами.

Єдиний мінус - вони можуть використовуватися тільки з пластиковими трубами.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99