Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як вибрати OSB - плиту для підлоги

Автор: Vladislav
13.11.2017 22:24

ОСБ плити являють собою деревно-стружкових матеріал, що отримується шляхом пресування. Він має масу переваг завдяки своїй структурі у вигляді поперечних волокон з домішками смоли в складі. Висока міцність, відносно невисока вартість, натуральність і зручність складання говорить про те, що даний пиломатеріал заслуговує на особливу увагу серед усього розмаїття будівельних матеріалів на ринку.

 

Область застосування досить широка:

  • обшивка стін;
  • влаштування міжкімнатних перегородок;
  • як настил для підлоги;
  • для вирівнювання будь-якій поверхні.

Незалежно від місця укладання ОСБ плити мають стандартну схему монтажу: спочатку споруджують обрешітку найчастіше з дерев'яного бруса або рідше - з металевого профілю, потім кріплять на саморізи плити осб. При використанні плит в якості підлогового покриття його кріплять безпосередньо до лагам. Обов'язкова умова - крок елементів обрешітки повинен бути не більше 400 мм. При цьому виробництво плит ОСП не є дуже складним, саме тому ціни на такі плити досить помірні.

Як вибрати ОСБ плиту для підлоги?

Для початку необхідно визначитися з необхідними розмірами плит, придатними для оптимального укладання. При цьому всі їх ділять на класи:

  • osb 1 з низькою щільністю і стійкістю до дії вологи.
  • osb 2 міцніші, ніж перший клас, але показник водонепроникності так само невисокий, тому можливе застосування таких плит в місцях з невисоким ступенем вологості.
  • osb 3 самий затребуваний вид оскільки мають достатню міцність і відмінно поводяться при впливі вологи, виключаючи прямий контакт з водою. До речі, ви можете подивитись прайс-лист на даний вид плит просто зараз.
  • osb 4 відносяться до преміум класу в своїй категорії завдяки стійкості до вологи і високої міцності, придатними для будь-якого виду обробки.

Важливим критерієм при виборі осб плит для підлоги є їх товщина, вибирати яку необхідно з урахуванням індивідуальної конструкції основи:

  • для рівної підлоги без або з невеликими дефектами можна використовувати osb 9 мм;
  • при наявності вибоїн і опуклостей потрібне укладання листів товстіший - осб 15 мм;
  • кріплення статі на дерев'яних лагах краще проводити за допомогою осб 18 мм.

Грамотний підбір матеріалу і якісний монтаж є гарантією ефективної експлуатації статі тривалий період часу.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99