Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Домашній безперебійник: захист електротехніки в побуті

Автор: Vladislav
02.11.2017 22:52

Аварії, перешкоди, скачки напруги можуть вивести з ладу опалювальну, водопровідну систему, побутову електроніку або ПК. Пряма залежність від централізованих електромереж створює безліч неприємних ситуацій. Справитися з ними допомагають джерела безперебійного живлення (англійська абревіатура - UPS).

Ключові параметри при покупці

Гранична потужність навантаження на джерело БП не повинна бути більше, ніж його власний граничний показник. Бажано брати UPS з потужністю, на 20-30% більше, ніж у захищається приладу.

Ефективний УПС повинен підбиратися з урахуванням вихідної напруги (VA) і пускового струму. Реальний пусковий струм за середніми розрахунками в три-п'ять, іноді в сім разів вище паспортного. Перш за все, це стосується побутової техніки з потужним електродвигуном - холодильники, поливні або водопровідні насоси, т.п. Потрібний пусковий струм для бесперебойніка дорівнює сумі потужностей приєднуються приладів, помноженої на 6,5-7.

Не варто забувати про час незалежного харчування (хв.). Воно пов'язане з ємністю батарей і потужностями приєднаної техніки. Ширина діапазону напруги (V) показує, чи здатний UPS стабілізувати струм без переходу в акумуляторний режим. Якість вихідної напруги (V) - гарантія надійної роботи приладів під захистом. Ця напруга має бути нормальним при лінійної / нелінійному навантаженні, при її процентному зростанні 0-100 або зниженні 100-0. Ключовими показниками по ГОСТ 13109-97 вважаються:

  • коефіцієнт спотворення синусоїди - не вище 8%;
  • відхилення напруги (за діючим значенням) - ± 5%;
  • відхилення частоти - не вище ± 0.2 Гц.

Для захисту опалювальної системи обов'язково потрібен ДБЖ з додатковим резистором (а резистори ви можете придбати на сайті http://pin-g.com.ua/) і схемою «наскрізний нуль».

Відмінність схем побудови безперебійників

Схема по типу «оффлайн» бюджетна, придатна для домашніх комп'ютерів, що не містять особливо цінних відомостей. Інвертор виробляє т.зв. «Квазі-синусоїду» з деякими перешкодами, які можуть порушити роботу модему. 4-12 мілісекунди догляду на батарейне харчування вважається чималим часом.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99