Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Навіщо розподіляються витрати

Автор: Vladislav
29.07.2017 15:03

Розподіл витрат організації по цій підставі має значення для внутрішньої облікової політики, оскільки прямо відбивається на оподаткуванні. Вони входять в податкову базу при нарахуванні податку на прибуток.

При нарахуванні даного податку важливі всі витрати, і всі вони будуть враховані рано чи пізно. Але для бізнесу часто час має вирішальне значення, а для прямих і непрямих податків час обліку відрізняється.

До речі, на сайті clobbi.com/ru/products/charges/ ви можете дізнатися більше про облік витрат на виробництво, яке проводить компанія Clobbi.

Прямі витрати потрібно визнавати для податкового обліку саме тоді, коли вони відбулися. Їх доводиться розподіляти між проданим і товаром і очікують реалізації, завершеною або незавершеною роботою. Так, якщо вартість витрат закладена в реалізацію товару або плату за роботи, то списати їх можна буде тільки після закінчення, можливо, це розтягнеться на кілька місяців або навіть років.
Непрямі витрати бухгалтерія має право списати в тому ж обліковому періоді, вони повністю належать до враховуються при оподаткуванні.

Що таке прямs і що таке непрямі витрати

Податковий Кодекс не дає чіткого регламенту, які витрати до якого типу відносити. Право вважати певні види витрат прямими надано самим організаціям, тільки вони повинні його обгрунтувати в своїй внутрішній документації, а керівник - затвердити.

З непрямими витратами простіше - всі витрати, що не визнані прямими або позареалізаційними, вважаються непрямими.

У виробництві і торгівлі склад цих типів витрат істотно відрізняється.

Прямі та непрямі витрати при виробництві товарів і послуг

Визначаючи, до якого типу віднести витрати на виробництво, керівник повинен брати до уваги, що до прямих, як правило, слід зарахувати ті витрати, які використовуються для випуску товарів (послуг) і їх просування, продажу. Важлива і специфіка діяльності, галузеві особливості процесу виробництва.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99