Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Офшор - що це таке простими словами

Автор: Vladislav
22.07.2017 12:38

Поняття «офшорна юрисдикція» (або просто «офшор») має на увазі реєстрацію компанії поза регіону чи держави, в яких здійснюється комерційна діяльність. Мета: максимально знизити податкові виплати завдяки пільгам і додатковим фінансовим переваг, які надаються деякими країнами.

Подібні методи оптимізації витрат були відомі ще з часів стародавньої Греції, де купці розвантажували свої кораблі не в столиці, а на прилеглих островах, уникаючи тим самим сплати двохвідсоткової мита. Більш широко ця практика стала застосовуватися з середини XX століття. На даний момент близько півтора мільйонів підприємств мають офшорну реєстрацію. У цьому переліку фігурують і відомі у всьому світі корпорації, такі як Google, BMW або Apple.

До речі, вас може зацікавити ссылка, перейшовши по якій ви можете дізнатися більше цікавої інформації про офшори.

Існує умовний розподіл офшорів на три категорії:

Невеликі острівні держави-карлики. До них відносяться країни з невеликим пакетом міжнародних домовленостей (Сейшели, Багами, Маршаллові острова). Для нерезидентних компаній ці держави забезпечують нульове оподаткування, швидку і конфіденційну процедуру реєстрації. Керівництву фірм надається повна анонімність і знижені вимоги до щорічної звітності. Подібні юрисдикції називають «податковим раєм», проте зареєстровані в них компанії користуються невисоким рівнем довіри у бізнес-партнерів.

Деякі країни Західної Європи. Повною мірою називати ці юрисдикції офшорними не можна, так як при реєстрації компанія зобов'язується в повній мірі сплачувати податки, надавати фінансову звітність і відкривати персональні дані засновників. Але деякі країни ЄС надають пільги у вигляді зниженої ставки або повного звільнення від податкового тягаря для підприємств певного роду діяльності. Реєстрація в таких умовно офшорних юрисдикціях істотно збільшує рейтинг компанії і її привабливість в питаннях партнерства.

Внутрішньодержавні «податкові оази». Це окремі регіони країни, де введено спеціальне пільгове оподаткування. Це досить непопулярний метод офшорній реєстрації, так як адміністративний поділ все одно має на увазі єдине централізоване управління.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99