Чим корисний мед
Автор: Vladislav 22.07.2017 12:30
Повністю натуральний підсолоджувач, мед налічує понад сотню років, але користь для здоров'я від меду все ще не так широко відома навіть сьогодні. Він чистіший, ніж штучні підсолоджувачі або цукор, мед містить більше смакової солодощі; мед приносить користь вашому здоров'ю і вашому тілу зсередини і зовні.
Історія меду
Записи не можуть остаточно стверджувати, як довго мед існує. Деякі вважають, що мед сходить далі, ніж 20 мільйонів років, але скам'янілості бджоли дають причини і підстави вважати, що дата може поширюватися на більш ніж 150 мільйонів років. Наскальні малюнки в Іспанії свідчать про те, що бджільництво почалося приблизно близько 7000 до н.е. і єгипетських записи від 2400 до н.е. свідчить про їхню культуру змісту бджіл у вуликах.
До речі, на сайті https://lab.biz.ua/laboratornye-isledovanyia/himicheskij-analiz-kachestva-meda/ ви можете замовити якісних хімічний аналіз меду швидко та вигідно!
Єгиптяни використовували мед у багатьох рецептах і в якості підсолоджувача. Єгиптяни приносили мед в якості подарунка своїм богам і використовували його в якості компонента для виготовлення бальзамували рідини. Римляни підносили мед своїм богам і були відомі тим, що наносили на фізичні рани мед, щоб вилікувати і сприяти природному зцілення. Римляни і греки використовували мед, як форму приготування їжі, але на рубежі сімнадцятого століття, мед в основному використовується в якості підсолоджувача.
Виробництво меду
Отже, як же бджоли виробляють мед? Процес починається з квіток, коли бджола збирає нектар з них. Більшість нектару є водою, і менша частина - складним цукром. Бджоли повинні зберегти нектар, який перетворюється в мед. Для виконання цього завдання, робоча бджола, збирає нектар і несе його у вулик, щоб вивергнути модифікований склад. Потім, інші бджоли в вулику ковтають нектар, щоб зруйнувати цукор. Після того, як бджоли завершили цю задачу, вони вивергають оброблений нектар в стільниковий осередок. Далі бджоли махають крильцями, щоб випарувати воду, що залишилася. Після завершення, нектар - перетворюється в мед. У своєму житті, працівник-бджола виробляє від однієї до дванадцяти чайних ложок меду. Сім'я бджіл у вулику збирає понад 100 кілограм меду протягом одного року.
Важка робота трудівниць-бджіл дає нам здорову та корисну їжу. Загалом, мед складається з 80% натуральних цукрів, 18% води і 2% вітамінів, мінералів і пилку.
Майте на увазі, мед не втрачає терміну придатності, тому що він не схильний до бактеріям, так що ви можете тримати його на полиці до тих пір, поки є необхідність!
< Предыдущая | Следующая > |
---|