Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Легалізація документів в Україні

Автор: Vladislav
22.04.2017 21:49

Наше життя, вимагає від нас оперативно приймати рішення, вирішувати проблеми на ходу. Часто ми стикаємося з необхідністю використовувати українські документи на території інших країн. Причин для цього існує безліч. Так, наприклад:

Ви можете знайти роботу за кордоном, але освітні документи видані Україною.

Або ж Вам потрібно укласти шлюб за кордоном, а тільки наші влада має інформацію, не перебуваєте Ви в шлюбі в нашій країні і т.д.
Для того, щоб підтвердити справжність українських документів, нам потрібно використовувати спосіб, який називається консульська легалізація офіційних документів. Між поняттями «апостиль» і «консульська легалізація документів» найчастіше відбувається плутанина. «Легалізація паперів» і «апостиль» - подібні поняття, але легалізація має свої особливості, про які ми коротко опишемо в нашій статті.

Легалізація документів в Україні - це юридичний процес посвідчення автентичності документів МЗС або посвідчення автентичності підписів посадових осіб, або автентичності відбитків печаток, якщо документ потрібно використовувати в іншій державі.

Різниця між, по суті, ідентичними способами підтвердження автентичності документів полягає в тому, що легалізація офіційних документів проводиться щодо документів, які повинні використовуватися в тих країнах, що не підписали Гаазьку Конвенцію (не вимагає офіційної легалізації документів між країнами-учасницями). Легалізація паперів фактично проводиться в тих країнах, які конвенцію не підписали. Легалізація документів в Україні ще називається консульської, оскільки її проводять консульства і дипломатичні органи.

Легалізація документів в Україні може, здійснюється щодо:

  • Архівних і документів навчальних закладів;
  • Документів органів юстиції;
  • Офіційних документів, після їх нотаріального посвідчення;
  • Свідоцтв.

Варто зазначити, що легалізація документів в Україні здійснюється МЗС. Тримач документа для того, щоб здійснити процедуру «консульська легалізація документів» повинен упевнитися, чи правильно виконані документи. Іншими словами, для легалізації офіційних документів останні повинні бути прошиті та пронумеровані, мати підписи і печатки, всілякі виправлення повинні бути завірені, вільні місця - прокреслені.

Консульська легалізація документів не здійснюється стосовно паспорта (оригінал, копія), трудової книжки, дозволів, свідоцтв про реєстрацію ТЗ, посвідчення водія, посвідчення особи.

Також, слід зазначити, що консульська легалізація документів проводитися в тому випадку, якщо Україна не має угоди з необхідною країною (де потрібно використовувати документ) про його «апостилювання».

Так, для посвідчення автентичності офіційних документів (тобто консульської легалізації документів), (зокрема підписи, печатки, особистості) Ви зобов'язані, звернеться в МЗС (Департамент консульської служби МЗС України та представництва МЗС України), подати необхідні документи, сплатити консульський збір, після чого звернеться саме в консульство тієї країни на території України, де Ви хочете використовувати документ.

Як бачите, процедура «консульська легалізація документів» не така вже й проста, тому, для того, щоб уникнути зайвих витрат часу і грошей, радимо Вам звернутися саме до фахівців http://communic.com.ua/uslugi-perevoda-i-legalizatsii-dokume, які мають багаторічний досвід роботи в даній сфері і якісно проводять легалізацію будь-яких необхідних Вам документів.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99