Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Тиснення: особливості та сфера застосування

Автор: Vladislav
31.03.2017 15:24

Так уже повелося, що блиск дорогоцінних металів завжди асоціюється у людей з багатством і привабливістю. Тому поліграфічна продукція, виконана в техніці тиснення, виглядає набагато дорожче і презентабельнєє, особливо якщо використовується тиснення під золото.

 

Різновидів тиснення досить багато.

Це і тиснення фольгою, найпоширеніший вид тиснення. Таке тиснення виробляється під впливом високої температури (гаряче тиснення) під пресом і виконується на будь-якому матеріалі, її витримує - папір, шкіра, пластик, плівка.

Холодне тиснення - порівняно нова технологія, воно має свої плюси: його можна виробляти на нетермостойкіе матеріалах. Виконується воно з використанням вибіркової УФ-лакування за допомогою нанесення спеціального лаку і фольги, яка закріплюється на тих місцях, де було завдано лак. Швидкість його виконання вище, ніж гарячого тиснення, тому воно широко поширене при виготовленні етикеток і різних великих тиражів продукції. Єдиним його недоліком є ​​велика вимогливість до поверхні в порівнянні з гарячим тисненням - вона обов'язково повинна бути гладкою.

Фольгування - це ще один вид тиснення, яке проводиться за допомогою ламінатора з гарячими валами. Таке тиснення набагато простіше і дешевше звичайного тиснення фольгою - зображення для нього роздруковується на лазерному принтері, вставляється в ламинатор спеціальна фольга для фольгирования, і під впливом температури фольга приклеюється до тонеру. Основними недоліками фольгирования можна назвати те, що його можна проводити тільки на гладких паперових поверхнях або картоні і зображення, що отримується за допомогою нього, менш чітке і якісне, ніж при тисненні на папері.

Блінт, або блинтовое тиснення, ще називають «сліпим» тисненням. Воно проводиться на шкірі і вимагає при виконанні обережності і майстерності. Проводиться такий вид тиснення на тому ж пресі, що і звичайне тиснення фольгою, але при цьому фольга не використовується, а можуть використовуватися спеціальні плівки для додання різних відтінків зображення. При такому тисненні зображення виходить поглибленим, і воно використовується для персоналізації різних виробів зі шкіри, таких як портмоне, записні книжки, щоденники.

За допомогою конгревного тиснення, або конгреву, отримують опукле або увігнуте зображення. Тиснення проводиться з використанням фольги та без неї із застосуванням преса. Використовуються два кліше, перше з яких нагрівається, а друге залишається на іншій частині преса (матриця і контрматриць), так виходить рельєф на лицьовій стороні запечатується.

Зазвичай це тиснення виробляється в два етапи - нанесення фольги і надання рельєфу зображення. Основною вимогою якісного конгревного тиснення є висока якість кліше і чітке їх збіг між собою.

Виконувати даний вид тиснення можна на плоских гнучких матеріалах, в основному він використовується при друку листівок, візиток і інших барвистих поліграфічних виробах.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99