Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Профнастил: види, характеристика, область застосування

Автор: Vladislav
17.01.2017 01:49

Профнастил - досить дешевий і міцний матеріал, за що він і отримав своє визнання серед забудовників. Використовується, в першу чергу, як покрівельний матеріал, також його застосовують при будівництві огорож, наприклад, парканів. Профнастил виготовляється з оцинкованої сталі на спеціальному обладнанні, тому він міцний, довговічний і легкий по вазі.

Види профнастилу

Класифікувати профнастил можна за призначенням. Буває він стінових, що несе (покрівельний) і універсальним. У всіх цих видів є одна головна спільна риса - це захисний шар з полімерних матеріалів, в іншому ж форма, глибина і ширина може сильно різнитися.

Кожен вид, а точніше кожен лист профнастилу має своє маркування, тому необхідно вміти розшифровувати всі позначення, щоб вірно вибрати матеріал.

Перший букви в маркуванні означають безпосередньо призначення: С - стіновий; Н - несучий і НС - профнастил універсальний. Далі йдуть цифри. Перша вказує на висоту хвилі на аркуші профнастилу, яка виражається в міліметрах. Наступні цифри позначають максимальну ширину і довжину профлиста.

Між іншим, на сторінці http://www.pruszynski.com.ua/produkciya/profnastil ви можете придбати якісний профнастил за найкращими цінами на ринку!

Тепер розглянемо докладніше кожен з типів.

Стіновий профнастил. Використовується для спорудження як внутрішніх і зовнішніх стін, наприклад, при будівництві гаража або сарая, так і забору. Як правило, він має меншу рельєфність в порівнянні з покрівельним профнастилом, трапецієподібний або прямокутний профіль. Найпоширенішими марками є С8 і С21.

Лист С8 характеризується досить низькою міцністю, може не мати шару з полімерних матеріалів. Висота профілю (хвилі) становить 8 мм. Завдяки низькій ціні, популярний при установці огорож, облицювання стін. Цей матеріал використовується і для влаштування покрівлі при обов'язковій наявності суцільної обрешітки.

Профіль С21 є гофрований лист трапецієподібної форми. Такий профнастил обов'язково має захисний шар з поліуретану або поліестеру. Висота хвилі 21 мм. Також може використовуватися для встановлення огорож будь-якого типу або покрівлі.

Покрівельний (несучий) профнастіл.Еслі необхідно отримати довговічну і стійку до будь-яких впливів дах - профнастил цього типу відмінно підійде. Має високі показники жорсткості, витримує великі навантаження. Також може застосовуватися і для побудови зовнішніх несучих стін, стійких перекриттів, заборів. Приклади самий популярних профлистов: Н57, Н75 та ін. Ці типи профнастилу мають трапецієподібну форму і одні з найвищих показників жорсткості.

Універсальний профнастил. Ці листи поєднують в собі легкість і жорсткість двох попередніх типів. В основному, такі листи (наприклад, НС35 і НС44) мають додаткові ребра жорсткості і полімерне покриття. Відмінний варіант як для покрівлі, так і для будь-яких несучих конструкцій.

Після вивчення класифікації профнастилу, варто розібратися, які плюси і мінуси є у використанні даного матеріалу при будівельних роботах.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99