Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


МДФ - відмінна заміна дереву

Автор: Vladislav
09.01.2017 23:48

МДФ - це плита, яку отримують шляхом пресування і обробки під тиском при високих температурах дрібних частинок деревини. Готові плити просочують спеціальним розчином, завдяки якому вони набувають вогне- та вологостійкість. Після цього плитам надається потрібна форма на спеціальних верстатах.

На відміну від плит ДСП при виробництві МДФ не використовують в якості сполучного елемента епоксидку або фенол. Зв'язуючою речовиною у цих плит служить лігнін. Це природна складова будь-якої деревної породи, що виділяється з неї методом нагрівання.

Треба відзначити, що МДФ - екологічно чистіше, ніж ДСП, так як не містить фенольних сполук. Завдяки своїм властивостям ці плити досить легко піддаються фарбуванню або ламінування. Ламінована плита може мати найрізноманітніші відтінки і досить точно передавати структуру дерева. Вона не сприйнятлива до хімічної дії, стійка до вологи, має найвищий рівень міцності, термостійкість, також стійка до сонячних променів.

МДФ може ламінуватися, покриватися шпоном, лаком або фарбою. Плити МДФ за технічними параметрами ні в чому не поступаються своїм цельнопрессованним аналогам. Відомо, що і ті й інші мають найвищий рівень шумоізоляції і вогнестійкості. З даного матеріалу проводиться більше трьохсот найрізноманітніших видів виробів. Він користується великою популярністю в багатьох областях. Приміром, одна з сфер, де його використовують, - будівництво.

З МДФ плит виготовляються стінові панелі та стелі. З їх допомогою роблять різні внутрішні опоряджувальні роботи. З МДФ робиться офісна та кухонні меблі, різна тара, торгівельне обладнання. З ламінованої МДФ виготовляються підвіконня, корпуси музичних інструментів, різні сходові елементи, МДФ тумбы. МДФ використовують в автопромисловості, кораблебудуванні, а також у вагонобудуванні. У цих областях її найчастіше використовують в якості внутрішнього облицювального матеріалу.

З огляду на всі позитивні властивості МДФ, які майже такі ж, як у дерева (а в деяких випадках і вище), не можна не загострити увагу на тому, що даний матеріал, як правило, на 70% дешевше, ніж натуральне дерево. МДФ завжди проходить досить жорсткий контроль. Тому завдяки відмінній якості він користується величезним попитом у виробників меблів. Адже ці плити зазвичай не деформуються від впливу води або пари. Легкість і виняткова простота в обробці цього унікального матеріалу дають можливість отримати прекрасні фільонки, закруглені кути, різні деталі складних форм. Важливо відзначити, що сучасні плити МДФ мають дуже різноманітну колірну палітру, а також відрізняються винятковою легкістю в монтажі.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99