Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Функції і завдання бухгалтерського обліку

Автор: Vladislav
30.12.2016 23:14

На підприємствах у бухгалтерського обліку, як правило, п'ять основних функцій: контроль за процесом виробництва і реалізацією продукції; забезпечення збереження цінностей; інформаційна; аналітична; Зворотній зв'язок.

Бухгалтерський супровід організацій переслідує дві головні завдання. По-перше, сформувати повну, а також достовірну інформацію з приводу майнового стану організації та її діяльності. По-друге, запобігти негативні результати діяльності та виявити внутрішньогосподарські запаси для забезпечення фінансової стійкості.

Під бухгалтерським обліком розуміють безперервне, суцільне, взаємопов'язане опис господарської діяльності фірми, складене на основі документів. Таким чином, господарською операцією називається кожен завершився факт, який оформлений документом. Під суцільним описом господарської діяльності мають на увазі облік в обов'язковому порядку всього майна. Сюди включаються всі виробничі запаси, витрати, грошові кошти, продукція, фонди, заборгованості підприємства. Безперервність бухгалтерського обліку вимагає постійного запису в документах, а також спостереження за що вiдбуваються в компанії фактами пересування матеріальних цінностей, грошей, фондів, розрахунків, кредитів.

До речі, вас можуть зацікавити якісні услуги бухгалтерского учета, які ви можете замовити для своєї компанії вже сьогодні.

Взаємопов'язаність в описі господарської діяльності підприємства. Виражається у взаємозалежності відбуваються фактів. Наприклад, при виплаті заробітної плати погашається заборгованість перед робітниками і одночасно зменшується сума грошей в касі. Повнота, об'єктивність і своєчасність бухгалтерського обліку дозволяє адміністрації підприємства вести розважливу і економну господарську діяльність.

Важливу роль в бухгалтерському обліку грають вимірювачі. Їх розділять на три види: грошові, натуральні і трудові. Перші найбільш універсальні і значущі. Натуральні вимірники використовують для того, щоб отримати кількісну інформацію про об'єкти обліку. Їх, як правило, використовують для звітів про товарно-матеріальних цінностях підприємства. Вони допомагають контролювати рух майна в компанії. За допомогою трудових вимірників ведеться облік витраченого на роботу часу, а також вимірюються витрати в одиницю часу. Їх використовують для нарахування зарплати персоналу. Такі вимірювачі бувають двох норм: вироблення і часу.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99