Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Право на патент

Автор: Vladislav
08.12.2016 22:58

Автори і аналітики інформаційно-аналітичного сайту ibra.com.ua приділяють в своїх публікаціях велику увагу питанням сучасних виробничо-господарських відносин у світовій економічній сфері. Особливий інтерес і актуальність мають проблеми захисту інтелектуальної власності, використання патентів і охорони авторського права.

У цій сфері основними дійовою особою є власник. Патентовласником може бути автор будь-якого винаходу, промислового або конструкторського зразка вироби або пристрої, корисної моделі чи технології, яким в установленому порядку видано патент. У певних випадках патентовласником може стати і правонаступник винахідника.

До речі, тут ви можете замовити професійні та якісні послуги патентного бюро, яке допоможе вам з будь-якими питаннями, які пов'язані з патентуванням.

Патентовласник – це фізична або юридична особа, громадянин або організація, які одержали патент на винахід в порядку, встановленому законодавством, використовують винахід в своїх цілях і користуються всім комплексом правового захисту і охорони, що надається патентом. Автор винаходу і патентовласник не завжди одне обличчя. Власник патенту має виключне і повне право на використання і впровадження винаходу або корисної промислового зразка на свій власний розсуд, з метою одержання особистої та суспільної вигоди, або в інших комерційних цілях, якщо застосування винаходу не завдає шкоди або шкоди іншим особам і суспільству. При цьому патентовласник може заборонити використання об'єкта, що охороняється патентом, іншими особами, підприємствами і компаніями, крім випадків, встановлених законодавством. Патент може бути виданий безпосередньо автору винаходу, а також його законним правонаступників. Автор може при подачі заяви на реєстрацію винаходу вказати свого правонаступника, якому буде видано патент.

Патентовласником може стати власник підприємства або роботодавець, якщо винахід зроблено автором у процесі виконання своїх службових обов'язків при здійсненні трудової діяльності на цьому підприємстві або по конкретному завданню або комерційному угодою з роботодавцем. При цьому автор винаходу має право на конкретне грошове або матеріальне винагороду від роботодавця, адекватне розміром прибутку, отриманої власником підприємства, від впровадження винаходу. Розмір винагороди зазвичай визначається на підставі спеціального договору між автором і роботодавцем. Взаємовідносини між роботодавцем і автором винаходу регулюються цивільним законодавством.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99