Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Психологія втрат на біржі

Автор: Vladislav
10.04.2016 14:35

Джейсон Янковський має 20-річний досвід торгівлі. Торгуючи ф'ючерсами, опціонами і валютами з 1987 року, він постійно самоосвічувався. Він є автором кількох торгових систем, навчив багатьох інших успішних трейдерів і часто публікує свої аналітичні замітки в різних інформаційних бюлетенях. Крім того, він опублікував книгу "Торгові правила, які працюють". Двічі в день він проводить on-line аналіз по ринку форекс, забезпечуючи трейдерам фундаментальні і технічні оцінки поточної ситуації.

Кожен трейдер мав сумний досвід розміщення стоп-ордерів занадто близько до ринку. Насправді, не має значення, чи був цей стоп-ордер для виходу з програшною або виграшною угоди, розлад виникає, коли стоп-ордер виконується, і незабаром після цього ринок продовжує рухатися в тому ж напрямку, в якому і була укладена угода.

Ви вже прийняли втрату, яка, можливо, згодом могла перетворитися в прибуток, або скоротили свою прибуток. З усіх аспектів, які мені треба було розвинути при формуванні мого торгового підходу, я ймовірно витратив найбільше часу на поліпшення розміщення стоп-ордерів, ніж на щось ще. Після довгого обмірковування цього питання, я прийшов до висновку, що проблема полягає не в тому, чи повинен бути стоп-ордер, оскільки торгівля без обмеження втрат - це "постійне очікування катастрофи". Насправді, проблема полягає в ефективному використанні стоп-ордерів, щоб максимізувати ймовірність, обіцяну вашим торговим підходом.

Я розглянув психологію стоп-ордерів, і вважаю, що будь-який трейдер може поліпшити своє застосування стоп-ордерів просто застосовуючи їх менш агресивно. Ось правила, які я рекомендую:

1. Перш за все, ви повинні зрозуміти раз і назавжди, що стоп-ордера не є обов'язковими. Найкращий спосіб перенести виснажливий спад своїх активів - це торгівля взагалі без захисних стоп-ордерів. На мій погляд, це включає "уявні зупинки".

Друзі сайту: на сайті http://privat-k.com ви можете придбати якісні та оригінальні меблі під замовлення за вигідними цінами.

Мета установки фіксованого стоп-ордера не повинна бути виключно пов'язана з виходом з існуючої угоди. Це потрібно розглядати як частину добре-продуманого торгового підходу, розуміючи при цьому, що жоден трейдер не знає всього. Якщо ми готові собі зізнатися, що не можемо знати напевно, чи буде дана конкретна угода виграшною, то ваше використання стоп-ордерів буде просто визнанням цього факту. Ви, як серйозний трейдер, завжди повинні мати захисний стоп-ордер, незалежно від того, чи розраховуєте ви, що це буде ордер на вихід з торгової позиції, яка у вас в даний час відкрита для торгівлі протягом дня. По крайней мере, виставляння стоп-ордера проти вашої відкритої позиції гарантує, що, якщо, з якоїсь причини ви пропустите щось перш, ніж вийдете з угоди або виставите стоп-ордер на ніч, ви будете захищені. Як більшість з вас знає, буває достатньо всього одного випадку, коли ми будемо діяти з достатньою самовпевненістю, припускаючи, що нам не потрібні стоп-ордера, щоб ринок катастрофічно просунувся проти нас. Розміщуючи стоп-ордер в обов'язковому порядку, ви завжди зможете пристосувати його пізніше, у міру розвитку ситуації.

2. Потім ви повинні розглянути стоп-ордера як інструмент управління прибутком, а не інструмент обмеження ризику. Головним чином, якщо ви розробили досить розумний підхід до ідентифікації потоку ринкових ордерів, то ваша торгівля буде працювати, коли ви знаходитесь на правильній стороні потоку ордерів. Ви практично можете сказати в цьому випадку, що початковий контроль ризику, захищений першим стоп-ордером є несуттєвим. Цього стоп-ордера могло б взагалі там не бути. Але як тільки стоп-ордер перестає бути необхідним в якості інструменту контролю за ризиком, оскільки ринок іде в вашу сторону, стоп-ордер стає інструментом управління прибутком. Незалежно від вашого персонального торгового стилю або тимчасового періоду, ви будете мати справу з "диханням" ринку в міру того, як ціна буде просуватися до вашої мети по прибутку. Такі "припливи і відливи" в ціновій дії є нормальними і очікуваними. Ви ні в якому разі не хочете розмістити свій стоп-ордер занадто близько до ринку, щоб ваша позиція не була закрита під час цього нормального "дихання" ринку. Замість переміщення стоп-ордера слідом за ринком, щоб застрахувати прибуток, розгляньте варіант установки стоп-ордера на рівні беззбитковості в очікуванні розрахункової мети по прибутку. Якщо ви дійсно правильно оцінюєте потік ордерів і позиціонуєтеся досить добре для входу в ринок, то ймовірність того, що ринок повернеться до вашого рівня входу, після певного поступу в вашу користь, вкрай невисока.

Після того, як ви отримали певний запас міцності і тримайте вільну від ризику угоду, ваша єдина потреба полягає в тому, щоб спостерігати за змінами. Якщо нічого не змінюється, то ви продовжуєте давати прибутку текти, поки ваша мета не досягнута. При якісь зміни ви просто виходите з угоди з тим, що є в даний момент. Якщо ж зміни відбулися занадто швидко, то ваш стоп-ордер на рівні беззбитковості забезпечить вам вихід без будь-яких втрат. У разі ж, якщо ви переміщали стоп-ордер слідом за ринком, ваша позиція може бути закрита на нормальному відкат, і ви можете бути спокушені повернутися в ринок по менш сприятливою ціною, що збільшує ваш ризик.

3. Використовуйте наступний більший часовий масштаб по відношенню до свого звичайного періоду графіка, щоб вирішити, де розмістити стоп-ордер. У міру того, як мій торговий стиль розвивався, я через якийсь час прийшов до висновку, що мій стиль можна вважати торгівлею на коливаннях або позиційній торгівлею (або і те й інше разом). Так як я вважав за краще входити в позицію і тримати її протягом більше тижня, "ринковий шум" міг легко охопити кілька днів, навіть при тому, що всередині-денний трейдер міг би розглядати це як торгові можливості.

У моєму випадку, мій первісний стоп-ордер повинен був знаходитися в межах дії цього "ринкового шуму", який часто визначається тижневим максимумом або мінімумом. Якщо угода спрацьовувала, я міг би перенести мій стоп-ордер, щоб захистити прибуток, але я зазвичай завжди залишав стоп-ордер поза тижневого діапазону. Після уважного дослідження результатів я прийшов до висновку, що в більшості випадків виявляється досить корисним наступне правило:

Використання наступного більшого тимчасового періоду, щоб вирішити, де розмістити стоп-ордер. У більшості випадків стоп-ордер виявиться поза зоною нормального "дихання" ринку.

Іншими словами, якщо ви є внутрішньо-денним трейдером і використовуєте 60-хвилинний графік для своїх сигналів входу, то цілком підійде розміщення стоп-ордера поза діапазоном минулого дня. Звичайно, це має узгоджуватися з вашої фактичної терпимістю до ризику. Якщо вашою метою по угоді є 30-50 пунктів, а величина стоп-ордера поза діапазоном дорівнює 100 пунктів, то це не виглядає досить розумно. Але в будь-якому випадку, якщо ви використовуєте наступний більший часовий період при ухваленні рішення по розміщенню стоп-ордера, то ви знайдете, що ваш стоп-ордер спрацьовує менш часто, ніж досягнення вашою угодою мети по прибутку.

4. Перевага від ясного розуміння, що приносить використання стоп-ордерів. Я думаю, найбільша вигода від того, щоб завжди встановлювати і регулювати стоп-ордера полягає в зміні вашого мислення, яке походить від усвідомлення того, що ви торгуєте дисципліновано. Ваш погляд на торгівлю поліпшується, коли ваш початковий ризик відомий і захищений. Потенціал вашого прибутку збільшується, коли ви дозволяєте ринку спокійно рухатися на шляху до вашої мети.

У висновку: просто пристосувавши застосування стоп-ордерів до менш агресивному і більш дисциплінованого підходу, ваш потенціал по прибутку є реальною головною вигодою, тому що програшні угоди нікуди не подінуться. Використання стоп-ордерів менш агресивно в своїх виграшних угодах дозволить вам тримати їх трохи довше.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99