Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Податкові відрахування при покупці житла

Автор: Vladislav
13.02.2016 11:55

Здійснюючи покупки за кордоном, все знають як повернути частину грошей за допомогою Tax free. Це система повернення суми податку на додану вартість (ПДВ). Але коли справа стосується придбання, наприклад квартири для вигідного вкладення своїх коштів, то мало хто з інвесторів розраховує на компенсацію.

І тим не менше, ми маємо право заощадити частину коштів за рахунок майнового податкового відрахування. Правда отримати його можна один раз в житті, і при цьому не важливо купується чи готове житло на етапі будівництва або ви зводите його самі. Важливо щоб на етапі угоди все було оформлено так, щоб відрахування був максимальним.

Правом на отримання податкового вирахування при купівлі житла може скористатися будь-який громадянин, що купує нерухомість. При цьому будь-яка це квартира за рахунком - перша або десята. Правда відрахування покладено тільки в тому випадку, якщо раніше ви цим правом не користувалися.

Однак факт покупки нерухомості не єдина умова, яку може підтвердити або навпаки позбавити покупця житла права на повернення податку з бюджету.

Не зможуть скористатися вирахуванням ті, у кого немає зарплати або доходу, оподатковуваного за ставкою 13%, як правило це пенсіонери або неповнолітні діти. Підприємці не є платниками 13% прибуткового податку, відповідно і пільги вони не мають, тобто скористатися майновим вирахуванням вони не зможуть.

Важлива умова отримання податкового вирахування при покупці житла-житло повинно купуватися на власні гроші, неважливо заробили ви їх самі, взяли в борг у друзів або банку, в цьому випадку на повернення податку можна розраховувати, а якщо квартиру купує вам роботодавець або ви робите це за рахунок державної підтримки, наприклад на кошти материнського капіталу, про вирахування можна забути. Особливі вимоги податкові органи пред'являють, не тільки до покупця, а й до продавця нерухомості.

До речі, на сайті vvs.com.ua ви можете придбати якісні та надійні касові апарати за доступними цінами, якщо ви займаєтесь торгівлею.

В даний час за нашим законодавством право на отримання майнового податкового відрахування мають будь-які особи, які не є взаємозалежними особами по відношенню до продавця нерухомості. Такими особами визнаються, за нашим законодавством, особи які є родичками, особи складаються в відносинах- усиновитель усиновленої, піклувальник опікуваного і начальника і підлеглого.

Так, якщо квартиру ви купуєте у своїх же родичів, у відрахуванні, швидше за все, відмовлять. Податківці порахують цю угоду фіктивної і з їх точки зору ви намагаєтеся отримати додаткові гроші за допомогою відрахування.

З відмовою можна зіткнутися, і якщо у покупця і продавця однакові прізвища, в цьому випадку доведеться доводити, що ви не родичі.

Важливо пам'ятати що податкове вирахування надається один раз в житті! Податкова відмовить вам у відрахуванні, якщо суд визнає угоду купівлі / продажу фіктивної!

Податкові відрахування при покупці житла покладено при покупці, далеко не будь-якої нерухомості. Вона повинна бути визнана саме житловий. Якщо ж ви купуєте гараж або будівля заводу, на повернення податків можна не розраховувати.

Отримати майнове відрахування можна не тільки при покупці нерухомості. Таке право держава надала і тим громадянам, які будують житловий будинок самі.

Якщо ви будуєте житловий будинок, то ви повинні дочекатися поки вам не видадуть свідоцтво про власність. Як тільки у вас на руках з'являється свідоцтво про власність, з того часу ви в праві скористатися вирахуванням з будівництва будинку.

Є і ще одна хороша новина для покупців. Щоб скористатися своїм правом на повернення податків, не обов'язково купувати цілком квартиру або житловий будинок. Придбання кімнати або частки в будинку, також служить підставою для отримання вирахування. Правда в цьому його максимальний розмір буде вирахуваний пропорційно вартості вашої частки.

Важливо пам'ятати що отримати податкове вирахування не тільки при покупці житла, але і якщо ви будуєте будинок самі. Право на отримання вирахування є і у покупців частки в будинку і кімнати в квартирі.

Обов'язково в договорі має бути вказана мета: придбання житлової нерухомості. Дуже добре якщо вказано навіть адреса об'єкта, який ви збираєтеся купувати. Якщо мета буде інша, то ви не зможете одержати відрахування.

І ще один підступ - право на податкове вирахування при купівлі житла з сплачуваних відсотків позичальник втратить в процесі рефінансування кредиту. Тобто перекредитування не може вважатися позикою на квартиру-це кредит на кредит. Щоб не втратить відрахування, позичальникові не потрібно звертатися до податкової відразу після отримання кредиту. Якщо в майбутньому ви збираєтеся перевести кредит, то звернеться за вирахуванням слід після рефінансування.

Перелік документів, яку в інспекцію повинен надати власник, прописані в податковому кодексі. Це: довідка з бухгалтерії про розмір зарплати та виплачених податки, копії документів на куплене житло, а також ксерокопія паспорта та реквізити рахунку на який ви хочете одержати відрахування.

Розглянути вашу заяву, підтвердити або відмовити в праві отримання вирахування, інспектор повинен протягом 4х місяців, але на практиці зазвичай буває довше, можна прочекати і рік. А ось термін протягом якого гроші будуть перераховані, розрізняються. Він залежить від розміру офіційного доходу.

Купівля квартири чи будинку-це не тільки велика радість, а й великі витрати. Додати собі гарного настрою, а витрати навпаки скоротити, можна за рахунок майнового відрахування.

І процедура його отримання буде значно легше, якщо ви врахуєте наші рекомендації.

* Майновий податкове вирахування при купівлі житла можна отримати лише 1 раз в житті, але у виплаті цієї суми можуть і відмовити, якщо ви купуєте житло у родичів або такий подарунок вам робить роботодавець.

* Відрахування можна отримати при покупці не тільки квартири або будинку, а й кімнати, частки в будинку або навіть в тому випадку якщо ви побудували будинок самі.

* Якщо житло купується за допомогою кредиту, відрахування покладено тільки в тому випадку, якщо позику видавався саме на придбання нерухомості. А після рефінансування право на повернення податків з банківських відсотків втрачається.

* Термін повернення податкового вирахування залежить від величини доходу. Чим він вищий, тим раніше ви отримаєте всю суму. І не забувайте, що повернення податків можна перекласти на роботодавця. На вашу вимогу він зобов'язаний перестати утримувати 13% прибутковий податок.

Останнім часом все більше покупців нерухомості звертаються до податкової за майновим вирахуванням, але з огляду на вартість столичного житла іпотечні позичальники можуть розраховувати на повернення чималих сум.

Отримати податкове вирахування при купівлі житла може кожен і причому тільки раз в житті, а якщо знати нюанси, то скористатися цим правом можна і кілька разів.

Наприклад, купуючи квартиру в спільну власність, кожен з подружжя може розраховувати на компенсацію. Але якщо ви плануєте ще покупки нерухомості, то краще цим правом скористатися одному з подружжя і тоді у другого збережеться право отримати податкове вирахування ще раз.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99