Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як правильно вибрати вид опалення печі-каміна

Автор: Vladislav
26.02.2024 20:22

Дров'яна піч або камін створюють затишну атмосферу для відпочинку, а ще економлять витрати на опалення, що особливо актуально в часи високих цін на енергоносії. Тож багато хто задумується про придбання такого обладнання для своїх помешкань.

 

Сьогодні ринок пропонує величезний вибір камінів, серед яких увагу заслуговують печі-каміни Dovre, Thorma, Invicta, Kratki, Nordflam та інших відомих брендів. Як вибрати ідеальний камін для обігріву будинку серед такого розмаїття — розповідаємо в цьому матеріалі.

Якими є пріоритетні вимоги до опалення

Печі-каміни — це багатофункціональне обладнання, яке можна використовувати для різних цілей:

  • створення затишного вигляду та стилю приміщення;

  • як додаткове джерело обігріву;

  • для економії електроенергії;

  • як основний засіб для опалення будинку.

Зосередившись на основних вимогах, вибрати відповідний камін буде набагато легше, адже стане зрозуміло, яким характеристикам обладнання слід приділити особливу увагу.

Які є види тепла

Якщо камін призначений для обігрівання приміщення, варто знати, які види тепла виробляються різними типами камінів.

Радіаційні печі

Більшість дров'яних печей забезпечують радіаційне опалення. Це означає, що вони нагрівають предмети та поверхні в приміщенні, які повертають тепло назад у довкілля. Цей тип опалення ідеально підходить для внутрішніх приміщень з високими стелями, будинків з прохідними кімнатами, що дозволяє теплу вільно розповсюджуватись по всьому будинку. Варто зазначити, що радіаційні печі можуть сильно нагріватись, тому їх слід розміщувати якомога далі від легкозаймистих стін або меблів.

Конвекційні печі

Конвекційні печі від радіаційних відрізняються конструкцією бічних стінок. Конвекційна піч має спеціальні пластини з боків топки, які й забезпечують конвекційний обігрів. Холодне повітря втягується через повітрозабірники та нагрівається в каналах між пластинами та корпусом. Після цього воно підіймається та виходить через випускні отвори у верхній частині печі. Нагріте повітря зазнає постійної циркуляції зверху-вниз, оскільки виштовхується все новими його порціями. Результатом є повільніше, але інтенсивніше та рівномірніше нагрівання порівняно з радіаційним теплом. Під час цього процесу піч не сильно нагрівається, тому різних варіантів її розміщення значно більше.

Пристрої з конвекційним опалюванням ідеально підходять як основне джерело опалення будинку з невисокими стелями та вільним простором без надмірного блокування меблями. В деяких моделях печей поєднані випромінювання та конвективне тепло, завдяки чому їх можна встановлювати у будинках без брандмауера, впритул до стін.

Яким має бути розмір каміна

На перший погляд, може здаватися, що велика піч-камін забезпечить більшу тепловіддачу, але це не зовсім так. Потреба в опаленні будинку залежить від:

  • ступеню ізоляції;

  • кількості та розміру вікон у будинку;

  • кліматичної зони регіону.

Придбавши занадто великий камін, може виникнути ситуація, при якій піч вироблятиме забагато тепла, тому у власників виникатиме бажання зменшити робочу температуру пристрою. Наслідком цього стане утворення кіптяви на склі каміна, яку необхідно буде постійно очищати. Тому вибирати обладнання слід з урахуванням житлової площі, яку треба обігріти. Правильно підібрати піч-камін допоможуть співробітники компанії «Дім тепла», де кожен зможе знайти ідеальну модель, яка забезпечить комфорт та затишок протягом багатьох років.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99