Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як оформити чи відновити закордонний паспорт у ЄС?

Автор: Таня
04.07.2023 20:29

Трапляється так, що необхідність відновити або оформити закордонний паспорт вперше виникає тоді, коли людина вже перебуває за кордоном. У нашій статті ми розповімо вам, у яких випадках це можна зробити й що для цього потрібно.

Як оформити український закордонний паспорт у Європі?

Насамперед варто почати з того, що громадяни України мають повне право отримати новий закордонний паспорт, не повертаючись до України. Для цього необхідно звернутися до офіційних Посольств або Консульств, що діють у країні перебування. Крім того, допомогу в поданні документів та оформленні паспорта надають спеціалізовані центри. Для отримання такої допомоги радимо перейти за даним посиланням https://mypassport.kiev.ua/uk/poslugy-v-yes/ вже зараз.

Про подання заявки на відновлення або продовження паспорта для виїзду за кордон варто задуматися у випадку, якщо ви:

  • опинилися за кордоном без закордонного паспорта, але на підставі інших документів, що підтверджують вашу особу (паспорт, ID-картка тощо);
  • отримуєте документ уперше;
  • змінили ім'я чи прізвище;
  • виявили помилки у чинному документі;
  • вичерпали вільні сторінки для нових віз;
  • втратили документ.

І нарешті, найчастішою й очевидною причиною подання заявки є закінчення терміну дії паспорта. Якщо у вас виникла одна з перерахованих вище причин, радимо перейти на сайт https://mypassport.kiev.ua/ вже зараз.

Де б ви не вирішили відновлювати закордонний паспорт, існує універсальний перелік документів, які необхідно надати:

  • паспорт громадянина України та копії всіх сторінок із записами або інший документ, що засвідчує вашу особу та підтверджує громадянство України;
  • документ, який підтверджує вашу реєстрацію на тимчасове чи постійне проживання у країні подання заявки;
  • документи, що обґрунтовують обставини, через які виникла необхідність отримання нового закордонного паспорта: про зміну прізвища, втрату або крадіжку паспорта. До речі, у разі крадіжки паспорта потрібно подати відповідну заяву до відділення поліції за місцем проживання та додати витяг із протоколу до загального пакета документів;
  • квитанцію про оплату консульського та адміністративного зборів.

Під час подання пакета документів також необхідно заповнити заяву-анкету. Фотографію для закордонного паспорта зазвичай роблять на місці для її внесення в систему в цифровому вигляді. Варто зазначити, що набір документів для оформлення закордонного паспорта для дітей дещо відрізняється. При віці дитини старше 14 років слід подавати паспорт, а якщо дитині менше ніж 14 років потрібно надати свідоцтво про народження або інший документ, що підтверджує факт її народження та особу, а також копії. Безпосередньо при поданні заяви анкету має заповнювати один із батьків або офіційний представник, додаючи до форми згоду на оформлення документа від іншого з батьків та його паспорт/копію. Якщо другий з батьків відсутній під час подачі, його документи необхідно попередньо завірити у нотаріуса. Дітей також фотографують на місці, проте для дитини віком до 12 років допускається подача фізичного екземпляра фото 10х15 см.

Як правило, закордонний паспорт виготовляють у період від 3 до 20 робочих днів: у штатній ситуації це залежить від суми консульського збору, сплаченої заявником під час подання документів. Термін дії нового закордонного паспорта для громадян старше 18 років становить 10 років, а дитячий документ для дитини віком до 16 років зазвичай оформлюють на строк до 4-х років.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99