Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що таке криптовалюта?

Автор: Таня
27.12.2022 21:33

Криптовалюта – цифровий аналог звичайних грошей. Простими словами – це валюта, яка існує у віртуальному форматі та працює на основі системи шифрування. На сьогодні налічується кілька тисяч різновидів цифрових грошей. Але перша з'явилася у 2009 році. Це був біткоїн. Як виглядає біткоїн? У віртуальній реальності для візуалізації цієї валюти використовується зображення монети з літерою B. Однак фізичної форми біткоїн, як і будь-яка інша крипта, не має, оскільки це цифрові гроші.

За своєю функціональністю криптовалюта нічим не відрізняється від класичних грошей – її можна використовувати для покупки товарів та послуг, зберігати та інвестувати. Відрізняється лише принцип роботи.

Випуском цифрової валюти займається не банк, а самі учасники цієї грошової системи. Емісія цифрових грошей проводиться за допомогою комп'ютерів та спеціального обладнання. Кожен учасник може «добувати» цифрові монети завдяки комп'ютеру, який проводить спеціальні математичні обчислення для підтримки всієї системи. Такі добувачі називаються майнерами. Якщо ви хочете дізнатися більше про роботу з криптовалютою, рекомендуємо відвідати спеціалізований сайт cryptonovunu вже зараз.

Як працює криптовалюта?

Для цього потрібно зрозуміти систему її функціонування блокчейн, на якій вона ґрунтується. Це база даних, яка складається з блоків, що містять відомості про всі проведені грошові операції: поповнення, перекази та інше.

Для того, щоб зрозуміти, що таке криптовалюта і як вона працює на основі блокчейну, уявіть бухгалтерську книгу. Кожен аркуш у цій книзі – блок інформації, де записуються всі підтверджені транзакції. Вирвати сторінку або виправити в ній записи неможливо - це і забезпечує безпеку всієї системи. Учасники можуть лише додавати до цієї книги записи або додаткові аркуші – блоки, що містять інформацію про валютні операції. Простими словами блокчейн - це блоки, які знаходяться у зв'язці один з одним і зберігають дані всіх транзакцій.

Для більшого розуміння суті цієї валюти, розглянемо приклад того, як відбувається переказ коштів між двома учасниками системи:

  1. Марія захотіла відправити Сергію 100 біткоїнів. Вона зайшла до свого віртуального гаманця і зробила переказ.
  2. У цей момент у блоці з'явився запис про транзакцію.
  3. Відомості про цю транзакцію передаються всім учасникам системи. При цьому Марія та Сергій зберігають свою анонімність.
  4. Учасники підтверджують цю операцію.
  5. Підтверджена операція додається до загального ланцюжка блоків інформації. Змінити її вже не можна.
  6. 100 біткоїнів доставляються Сергію.

Щоб прояснити принцип роботи крипти та її відмінності від традиційної грошової системи, розглянемо особливості функціонування цифрових грошей:

  1. Незалежність. На цю валюту не впливають центральні банки світу, і навіть економічна ситуація. Якщо курс долара змінюється залежно від багатьох зовнішніх факторів – криза, ціни на ресурси, політична обстановка тощо, то ціна криптовалют залежить переважно від кількості учасників цієї цифрової грошової системи.
  2. Відсутність інфляції. Оскільки цифрова валюта залежить від зовнішніх чинників, її вартість визначається лише попитом неї. Чим більше ту чи іншу цифрову валюту купують, тим швидше вона зростає у ціні. Вона не схильна до інфляції, оскільки кількість віртуальних монет відома заздалегідь при їх створенні.
  3. Дані зберігаються у кожного учасника системи. Єдиного сервера для збереження інформації немає.
  4. Немає посередників. Власник цифрових монет може будь-якої миті здійснити переказ іншому учаснику системи.
  5. Безпека. Криптовалюта має величезну перевагу перед класичною грошовою системою – усі дані зашифровані, і цей шифр неможливо підробити.

Отже, що таке криптовалюта простими словами? Це альтернатива класичній фінансовій системі, яка вже свою недосконалість. Криптовалюта має таку ж матеріальну цінність, як і класичні гроші.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99