Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Зручна дружба Африка-Росія – зерно та військові найманці

Автор: Ruslana
02.12.2022 17:03

 У серпні 2022 року міністр оборони РФ Сергій Шойгу використав форум «Армія-2022» для того, щоб заявити, що Росія не ізольована, і що «спроби НАТО ізолювати Росію провалилися». На захід до Росії прибули делегати з декількох країн Африки. Проте ціна цієї дружби відома – це зерно та військова підтримка, повідомляє Insight News Media.

 

Меркантильні причини дружби з Росією

Країни Африки, що розвиваються, – останні союзники Москви. Деякі африканські держави підтримують Росію саме з меркантильних міркувань. Вони вважають Москву важливим партнером у кількох життєво важливих галузях економіки: сільському господарстві, виробництві добрив, військово-промисловому комплексі. І Кремль цілком може використати кожен з цих секторів у своїх інтересах і скористатися ослабленням присутності ЄС. 

Тому існує висока ймовірність того, що Росія і надалі використовуватиме своїх партнерів в Африці для пропагандистської імітації того, що вона не є ізольованою, а також для підриву єдності західних держав у питанні санкцій. 

Купівля добрив

У вересні Путін заявив, що РФ готова безплатно передати країнам, що розвиваються, 300 000 тонн добрив, які потрапили під санкції і були заблоковані в морських портах ЄС. Через кілька днів він підкреслив, що ця пропозиція залишилася без відповіді з боку ООН та Єврокомісії. Очікується, що Кремль і надалі дотримуватиметься тієї ж тактики: перекладатиме провину за кризу в африканських країнах з Москви на Захід, звинувачуючи у всьому санкції, а не розв’язану в Україні війну.

Військові найманці в країнах Африки

РФ перетворила Африку на найбільшого торговельного партнера в галузі військово-промислового комплексу. Проте, військова допомога Росії полягає не лише в експорті військової техніки, а й у діяльності ПВК «Вагнер», яка також присутня у війнах в Україні та Сирії. У ЦАР російські військові найманці допомагають президенту Туадері боротися з повстанцями. 

Найманці також співпрацюють з повстанцями, щоб отримати контроль над видобутком алмазів в країні. Подвійна гра «Вагнера» свідчить про те, що Росія зацікавлена в продовженні громадянської війни в ЦАР. Бойовики «Вагнера» блокують видобуток нафти в Лівії, а створені таким чином труднощі в постачанні нафти підвищують ціну за барель, що грає на руку Кремлю. 

Допомога Європи країнам Африки

Надзвичайний трастовий фонд допомоги Африці діє з 2015 року. Країни ЄС виділили до нього понад 5 млрд євро. Також і Пекін шляхом кредитування намагався контролювати дії африканських держав і посилювати економічну присутність. Проте, РФ навряд чи зможе конкурувати з ЄС в плані фінансової допомоги, але Кремль може безпосередньо допомагати авторитарним режимам іншими ресурсами.

Участь Росії у війні в Україні, спроби переглянути міжнародно визнані кордони та ескалація воєнних дій викликають занепокоєння Європи. Саме тому президент Франції, яка історично найбільш присутня на африканському континенті, Еммануель Макрон під час свого візиту заявив, що не скорочуватиме військову підтримку, а зробить її більш стратегічною. Варто сподіватися, що в часи напруженості вдасться стримати військову присутність РФ в Африці та унеможливити її використання як важеля тиску на Захід. 

Джерело: https://insightnews.media/africa-russia-friendship-for-convenience-grain-and-military-mercenaries/ 

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99