Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Кава без кофеїну: переваги та недоліки

Автор: Таня
23.11.2022 22:49

 

Один із нових трендів у ЗСЖ-індустрії – кава без кофеїну. Але чи такий корисний цей напій, як про нього говорять?

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі. Але на класичних варіантах приготування цього напою люди не зупиняються – щороку з'являються нові рецепти. Один з останніх трендів – кава без кофеїну. Що це таке і який сенс у цьому продукті, розповімо сьогодні. А якщо ви хочете купить кофе без кофеина, радимо перейти за посиланням вже зараз.

Як готується кава без кофеїну?

Кавові зерна очищають від кофеїну ще до етапу їх обсмажування. Зробити це можна кількома способами – використовуючи воду, розчинник або активоване вугілля. Очищення за допомогою води вважається найелітнішим - вода ніяк не впливає на властивості кави, але при цьому добре очищує зерна від кофеїну. Але для промислового виробництва цей спосіб дуже дорогий. Найчастіше компанії очищають каву за допомогою розчинників – це швидше, і дешевше. Але алгоритм очищення завжди приблизно однаковий. Кавові зерна замочують у рідині, яка очищає, потім її зливають і замочують знову - і так доти, поки рівень кофеїну в зернах не стане мінімальним. Після цього зерна висушують і використовують як завжди.

До речі, кофе без кофеина купить Киев за привабливою ціною, рекомендуємо в інтернет-магазині «КофеМаркет».

У чому переваги кави без кофеїну?

Основні переваги такі:

1. Менше навантаження на організм. У каві без кофеїну залишається лише до 5% від початкової кількості активної речовини. Це дуже важливо для людей, які мають проблеми з цим алкалоїдом. Наприклад, для тих, хто страждає на тривожність або серцево-судинні захворювання.

2. Сприяє травленню. Мала доза кофеїну, яка все ж таки залишається в напої, стимулює роботу шлунка без шкідливих наслідків.

3. Є антиоксидантом. При очищенні з кавових зерен видаляється тільки кофеїн, при цьому всі корисні антиоксиданти, як і раніше, зберігаються. Більше того, процедура очищення зерен від кофеїну блокує всмоктування глюкози, тому може бути гарною підмогою для людей з діабетом. 

Для того, щоб відчути всі переваги даного напою, радимо купить кофе без кофеина в Украине у спеціалізованому інтернет-магазині.

Чи є недоліки у кави без кофеїну?

Недоліки, якими володіє кава без кофеїну:

1. Побічні ефекти. Якщо кава очищена не етичним шляхом (за допомогою розчинника), це може спричинити індивідуальні алергічні реакції, які дуже важко передбачити.

2. Не бадьорить. Якщо ви п'єте каву, щоб підбадьоритися, то кава без кофеїну точно не дасть потрібного ефекту.

3. Інший смак. У процесі очищення можуть змінитися деякі характеристики смаку та запаху кави. Особливо це актуально під час використання розчинника для очищення. Вважається, що тільки при обробці водою смак залишається незмінним. Але справжні гурмани можуть помітити навіть тонкі зміни смаку.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99