Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Головні переваги криптовалют перед традиційними активами

Автор: Таня
19.10.2022 14:53

 
 
Криптовалюти – найприбутковіший актив в історії людства. Але це далеко не єдина їхня перевага. За багатьма показниками вони зручніші й безпечніші за такі традиційні активи, як золото, валюта або цінні папери. У даній публікації ми розібралися, які переваги мають криптовалюти в порівнянні з традиційними інвестиційними інструментами.
 

Чим криптовалюти відрізняються від інших активів?

 
За своїми властивостями криптовалюти багато в чому відрізняються від традиційних класів активів - таких як акції, облігації або дорогоцінні метали. Вони інакше поводяться на ринку і мають зовсім інші ризики.
 
Виділимо кілька відмінних властивостей криптовалют як активів:
 
  1. Децентралізація. Децентралізовані криптовалюти на кшталт ВТС не контролюються якоюсь компанією чи урядом. Це робить їх блокчейни не тільки безпечними, а й практично недоступними для маніпуляцій.
  2. Безпека. Децентралізовані блокчейни практично неможливо зламати — за всю історію існування блокчейну Bitcoin жодного разу не було зламано. При цьому криптовалюти складно конфіскувати. Якщо у вас є приватний ключ, то тільки у вас є доступ до монет. У зв'язку з чим зберігання монет на централізованих сервісах хоч і зручне, але небезпечне — адже біржа теж має доступ до ваших коштів.
  3. Дешеві міжнародні перекази. Транскордонні перекази за допомогою криптовалют проходять швидко, а комісії за транзакції значно нижчі від комісій банків. Наприклад, за переказ $1 000 зі свого банку до французького банку ви заплатили б близько $15–$30 залежно від банку, а за переказ тієї ж суми у ВТС — близько $1. При цьому сума переказу не є важливою — переказ мільйона доларів коштував би стільки ж. Крім того, на ринку є і більш сучасні криптовалюти, в мережах яких повністю відсутні комісії або складають лише пару центів.
  4. Дефляційна природа. Багато криптовалют, включаючи біткоїн, мають обмежену емісію. Наприклад, долар випускається в необмеженій кількості, а ось біткоїнів ніколи не буде більше 21 млн монет. Згодом пропозиція монет скорочуватиметься. Якщо попит збережеться, то ціна ВТС зростатиме.
  5. Доступність для будь-якого користувача. Криптовалюти дуже демократичні, купить криптовалюту с карты може будь-яка людина. Для цього не потрібні посередники, брокери, біржі, агенти. Для використання більшості криптовалюту достатньо створити блокчейн-гаманець і згенерувати мнемонічну фразу.
  6. Волатильність. Традиційно висока волатильність вважається недоліком криптовалют, але насправді це одна з їхніх особливостей. Саме волатильність дає високу прибутковість, яка приваблює багатьох користувачів криптовалют.
  7. Невизначений правовий статус. Важко однозначно сказати, що таке криптовалюти: гроші, активи, майно, зобов'язання чи щось зовсім інше. У різних ситуаціях вони поводяться по-різному. Тому уряди не знають, як регулювати крипторинок, і повільно ухвалюють відповідне законодавство. Для традиційних активів вже давно існують чіткі правила регулювання.
 
 
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99