Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Алюмінієві кабелі – чому їх так не люблять електрики

Автор: Ruslana
27.08.2022 20:50

Promotion

Як ми знаємо, за радянських часів для прокладання проводки в будинках та квартирах використовувалися алюмінієві кабелі. На сьогоднішній день перевага надається мідним провідникам. Пропонуємо розібратися у причинах.

Властивості алюмінію

Електрична провідність алюмінію нижча, ніж у міді, удвічі. Але в цьому випадку вирішити проблему живлення електроустановки досить просто. Достатньо вибрати алюмінієвий провід більшого перерізу.
До того ж, порівняно з міддю алюміній має меншу вагу, що полегшує його монтаж на деяких конструкціях. Крім того, вартість даного металу набагато нижча.

Алюмінієвий кабель

Крім цього алюміній має високу стійкість до корозії, оскільки оксидна плівка, що перешкоджає його окисленню, утворюється за кілька секунд.

Недоліки алюмінію

Основним недоліком алюмінію є згадана вище оксидна плівка. З одного боку, вона оберігає метал від корозії, з іншого – має дуже низьку провідність.

З цієї причини електричний контакт з алюмінієвою жилою стає місцем підвищеного перехідного опору.
Ще один недолік алюмінію – його м'якість, тому гвинтові затискачі, що утримують провідник, слід протягувати час від часу.

Алюмінієві дроти вимагають особливої ​​уваги до якості їхнього з'єднання. При поганому контакті місце з'єднання почне сильно нагріватися, що може призвести до короткого замикання і навіть займання.
До мінусів алюмінію можна віднести і його крихкість. При частому згинанні та розгинанні алюмінієві жили можуть обламуватися. Саме тому алюмінієві провідники не рекомендують застосовувати як під час монтажу побутової електропроводки, так і в електроустановках.

Переваги алюмінію

Основною перевагою алюмінієвих проводів є їхня відносно низька вартість. Багато в чому з цієї причини алюмінієві провідники часто застосовують у силових ланцюгах (наприклад, високовольтних ЛЕП).
Також в даний час існують дроти із спеціального алюмінієвого сплаву, які дозволені для використання в домашній мережі.

Кабель та провід з алюмінію - це недорога альтернатива мідним провідникам. Крім очевидної цінової переваги, дана продукція проста в монтажі завдяки невеликій питомій вазі. Найчастіше такий кабель обирають для установки в розподільний щит або автомати.

Величезний вибір кабельної продукції з алюмінію представлений на полицях інтернет-магазину ВСЕ Е, за дуже добрими цінами, переходьте, вибирайте, купуйте. Наші менеджери вас проконсультують.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99