Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що таке кешбек і як він працює?

Автор: Таня
15.05.2022 11:40

 
 
Ви, звичайно, чули про такий фінансовий інструмент, як кешбек, а багато хто з вас навіть користується ним. Для тих, хто хотів би ближче познайомитися з його можливостями, ми представляємо короткий опис кешбеку, його переваги та недоліки, а також посібник з його використання.
 

Кілька слів про кешбек

 
Кешбек – це часткове повернення грошей за куплені товари (наприклад, техніка, електронні товари, медикаменти тощо) або оплачені послуги (кіно, театр, подорожі). При цьому витрати повертаються як у грошовому еквіваленті, так і у вигляді балів, знижок та інших бонусів. Кешбек може бути програмою лояльності банку, торгового центру, інтернет-магазину або іншого постачальника товарів та послуг.
 
В Україні кешбек пропонується банками та кешбек-сервісами. У кожному разі умови нарахування грошей, виведення та використання встановлюються індивідуально. Це означає, що вам необхідно ознайомитись з кожною пропозицією окремо.
 
Щоб почати користуватися кешбеком, потрібно зареєструватися в кешбек-сервісі або замовити дебетову картку з такою послугою.
 

Кешбек діє у будь-яких магазинах?

 
 
Тільки у тих магазинах, які включені до партнерського списку банку. Саме власники карток із кешбеком цього банку отримують назад частину своїх витрачених коштів. При цьому під програму кешбеку не потрапляють переведення в готівку грошей у банкоматах, перекази, оплата комунальних послуг. Банк заздалегідь визначає умови кешбеку та встановлює відсоток повернення коштів на картку.
 

Як можна скористатися кешбеком, і який відсоток повернення?

 
Кешбеком можна скористатися або за спеціальною пластиковою карткою, або за будь-якою карткою, що випускається банком. Все залежить від банку та від конкретної програми. У середньому відсоток повернення за банківськими картками коливається в інтервалі від 0.5% до 5%. Можуть бути й вищі відсотки у випадках, коли проводяться акції, прив'язані до певних товарів у конкретних мережах, із якими тісно співпрацює банк.
 

Які види кешбеку існують?

 
Основні види:
 
  1. Грошовий. Кешбек на будь-які покупки надходить на рахунок клієнта у вигляді коштів, які можна вивести або направити на нові придбання.
  2.  У вигляді бонусів чи балів. Накопичення коштів, що підлягають поверненню, відбувається як бонусів або балів. Зазвичай такі нарахування витрачаються на покупки чи оплату послуг.
  3. Комбінований, коли кешбек за покупки повертається як у форматі балів, так і у грошовому еквіваленті.
 

У чому плюси кешбеку?

 
Насамперед, це економія грошей. Зокрема, на великих покупках можна повернути значну суму до сімейного бюджету.
 
Можливість переведення в готівку зекономлених коштів. Їх можна перевести на свою банківську картку практично з будь-якого сервісу і перевести в готівку в будь-якому банкоматі.
 
Отримання бонусів, нарахування балів. На кожному з вибраних майданчиків для кешбеку передбачаються різноманітні додаткові заходи, які допомагають ще більше заощадити.
 

А чи є мінуси?

 
Здебільшого це затримка з виведенням грошей на карту, тому що деякі сервіси мають певні дні для цієї операції.
 
Більшість кешбек-сервісів мають мінімальну суму на виведення грошей на карту. За дрібних покупок дуже складно подолати необхідний поріг, тобто ви не зможете відразу отримати свої гроші.
 
Не виключені випадки шахрайства, якщо зареєструватись на неперевіреному ресурсі.
 

Навіщо магазину, банку та клієнту кешбек?

 
Варто зазначити, що кэшбэк розетка - це свого роду бонусна програма, де ви - покупець, а продавець - магазин, який повертає вам частину вартості товару за те, що ви здійснили покупку саме у нього, а не у конкурента. Магазин це робить з метою розширення клієнтської бази, підвищення лояльності до себе, свого бренду та, відповідно, зростання доходів. Інтерес банку, поєднаного з «продавцем», – у наданні вигідної картки для своїх клієнтів з функцією повернення коштів за покупки. Вигода клієнта в тому, що він отримує можливість повернення частини своїх коштів за куплений товар і, отже, заощадження.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99