Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Меблі для відпочинку в саду: що потрібно знати та враховувати при виборі

Автор: Таня
23.02.2022 15:52

 
 
 
Останнім часом меблі для відпочинку в саду стають все більш популярними. Як невід'ємна частина заміського інтер'єру, вони створюють комфортні та затишні умови.
 
 
І якщо раніше вибір зводився до простих столів та складних стільців, то зараз це всілякі лавки, крісла, шезлонги, садовий павільйон та альтанки.
 

Матеріал

 
Найпоширенішою сировиною для садових меблів досі залишається дерево. На гарнітури з тику не впливають зовнішні кліматичні фактори, їх можна залишати просто неба цілий рік. За рахунок впливу вологості та ультрафіолету матеріал тільки набуває красивого відтінку, ніби покриваючись сивиною.
 
Дуже зручні меблі з робінії або сосни, оскільки вони міцні і сприятливо переносить перепади температурних режимів, проте такі вироби менш довговічні. Ще один негативний момент у тому, що з дерев'яних предметів характерна висока ціна. Крім того, вони вимагають особливої ​​уваги та догляду.
 
Набагато дешевші і практичніші меблі з пластику. Це досить міцний матеріал, що не сприйнятливий до різких теплових змін і невибагливий в експлуатації. Сучасні моделі відрізняються привабливим зовнішнім виглядом та багатоликістю.
 
Один з різновидів є так званим «штучним ротангом». Він більш довговічний у порівнянні з натуральними аналогами, не боїться води, жаркого сонця та рвучких кліматичних явищ. Негативна сторона пластику проявляється у вицвітанні та крихкості.
 
Натуральні плетені меблі з ротанга або вербових лозин дуже легкі, філігранні і в той же час досить міцні і надійні. Вона здатна витримувати як екстремальні атмосферні умови, так і досить велику вагу.
 
У виробництві металевих меблів застосовується сталь та алюміній. Причому у вироби з останнього додають сучасний пластик, що модифікує їхню міцність, робить конструкцію не надто масивною та стійкою до погодних капризів. До того ж, алюміній не іржавіє і набагато легше заліза чи сталі.
 
Лавки та стільці із чистого чавуну та ковкого металу красиві, але їх складно назвати комфортабельними – самі по собі вони дуже холодні, а сидіння та спинки гранично жорсткі. Тому зазвичай метал комбінують із деревом або пластиком. Захист від іржі забезпечується за допомогою оцинкування, фарбування та полімерного покриття.
 

Предмети

 
Найпростіші лавки легко встановити у різних куточках саду. А так звані паркові екземпляри зі спинками та підлокітниками ефектніше виглядають у живоплоту, стіни або паркану.
 
Трапезні комплектації (стіл та стільці) на природі часто вимагають доповнення у вигляді захисної парасольки. Для проведення сімейних пікніків ідеальний стіл, обладнаний вбудованими лавочками, над якими можна натягнути намет.
 
Лава-гойдалка знайде своє місце в тінистому куточку саду, а для прийняття сонячних ванн просто незамінні зручні шезлонги з підставкою для ніг та підлокітниками.
 

Догляд

 
Щоб продовжити термін служби садових меблів, краще взимку зберігати їх у сухому місці. Для захисту металевих елементів від корозійної атаки їх слід змащувати машинним маслом або покривати спеціальним восковим складом (його потім легко можна усунути тканинним клаптем).
 
На початку сезону меблі з м'яких порід деревини обробляються безбарвним антисептиком або забарвлюються фарбою. Вироби із твердих сортів дерева в кінці літа бажано покрити морилкою, олією або лаком.
 

Поради щодо вибору

 
Варто зазначити, що садовая мебель, в першу чергу, повинна бути міцною і надійною, а ще довго зберігати свої естетичні якості.
 
Якщо в предметах є деталі, обтягнуті тканиною, необхідно, щоб матеріал не піддавався вигорянню, а каркас був оброблений просоченням, що оберігає від вологи. У дощовому кліматі краще віддати перевагу спеціально підготовленим меблям без подушок.
 
Перед тим, як зробити покупку, рекомендується переконатися в добротності всіх з'єднань. Садові лавки, стільці, крісла та кушетки повинні не тільки тішити око красою, а й бути зручними. Найкраще протестувати виріб, що сподобався, емпіричним шляхом.
 
Важливий і розмір місця, де розміщуватиметься меблі. Не слід розміщувати ґрунтовний громіздкий комплект на мініатюрній терасі. Він виглядатиме незграбно і контрпродуктивно займе весь простір.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99