Як вибрати якісні інгредієнти для суші?
Автор: Таня 06.04.2021 20:40
На що важливо звертати увагу при виборі інгредієнтів?
- Якість продуктів. Наприклад, вибираючи рибу, обов'язково дивіться на термін її придатності, а також на цілісність упаковки. Бажано не купувати продукт, піддавався повторному заморожуванню (це легко встановити за наявністю снігу або льоду на шматку риби);
- Сорт рису. Найпопулярніші і доступні для приготування суші - Нішікі (Nishiki), Японіка (Japonica), Келроуз (Calrose). Всі вони володіють достатньою клейкість і однаково смачні;
- Сорт норі. Ці водорості бувають декількох видів, різняться щільністю. Краще купувати сорт Золотий - вони досить тонкі, їх дуже легко жувати. Трохи нижче якість у сорту Срібний. Найдешевше норі Green і Red, але їх листи дуже дружність. Сорт норі в упаковці дуже просто дізнатися за кольором: у «золотих» водоростей він темно-зелений, з золотистим відтінком. Норі іншого сорту набагато світліше, можуть бути будь-якого відтінку.
Що потрібно для приготування суші та ролів?
- Рис. Купуючи продукти для суші, приділіть особливу увагу вибору цього компонента. Саме він задає «тон» готового блюда. Необхідно, щоб зварений рис тримав форму, легко просочувався заправкою. Для страв азіатської кухні підійде круглозерністий рис або особливий сорт для суші;
- Риба. Пам'ятайте, що для приготування страв японської кухні використовується тільки філе океанічної або морської риби. У прісноводних видів риби присутній специфічний присмак, тому в даному випадку вона не підходить;
- Овочі. Вони повинні бути в міру стиглими, щоб гармонійно доповнювати смак страви. Наприклад, плід авокадо повинен злегка продавлюватися при натисканні на нього. Якщо він занадто твердий, це означає, що він не дозрів;
- Нори. Еластичні листи цих водоростей мають тонкий аромат і стануть відмінною «обгорткою» для ролів;
- Васабі. Краще купувати цю приправу у вигляді порошку, а не готової пасти;
- Маринований імбир. Його не додають в саму страву, однак він обов'язково повинен подаватися при сервіруванні;
- Соєвий соус - дуже важливий інгредієнт, який також подається до вже готовим роллам і суші. Потрібно вибирати продукт натурального бродіння: в його складі повинні бути тільки соя, вода, сіль, пшениця.
< Предыдущая | Следующая > |
---|