Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


З чого почати ремонт в новобудові?

Автор: Таня
31.12.2020 00:57

 
Багатоквартирний будинок побудовано, і власники квартир чекають приємного моменту отримання ключа. Але не всі розуміють, що проблеми тільки починаються. Адже переїжджати ще не можна, треба провести ремонт житлового простору.
 

Коли можна починати ремонт?

 
Все буде залежати від того, коли комісія прийме будівлю в експлуатацію. І буде підписаний акт про приймання об'єкта. На це може піти два-три місяці, але не варто засмучуватися. Є час розробити дизайн-проєкт, придбати необхідні будівельні матеріали й домовитися з підрядниками.
 
До речі, якщо вас цікавить ремонт в новобудові від професіоналів, то радимо перейти за даним посиланням https://newstroy.com.ua/remont-v-novostrojke.html вже зараз.
 

З чого починати?

 
З огляду квартири й зрозуміти, чи є в ній все, що було позначено в договорі. Тобто:
 
  1. чи зроблений монтаж інженерних мереж;
  2. чи залита стяжка необхідної товщини;
  3. чи встановлені всі двері та вікна.
 
І якщо вас все влаштовує, можна починати ремонт. Якщо ні, вимагайте від будівельників виправити недоліки.
 

Послідовність ремонтних робіт

 
Зазвичай в новобудовах квартири здаються зі стяжкою підлог. Але радіти не варто. Підрядники, щоб заощадити, заливають її тонкої, порушуючи вимоги. Тому рекомендується поверх неї нанести додатковий шар. Оптимально - якщо це буде напівсуха стяжка.
 
Свою назву цей конструктивний будівельний елемент отримав лише за те, що в його рецептурі присутня невелика кількість води. Якщо порівнювати з класичним мокрим розчином. Саме через це покладений на підлогу матеріал швидко сохне. А швидкість ремонту - сьогодні одна з важливих характеристик.
 
Як тільки підлоги висохнуть, переходимо до стандартної процедури ремонту, яка заснована на принципі - зверху вниз. Тобто ремонтується стеля, потім стіни і в кінці укладається плитка для оздоблення.
 
Але часто трапляється так, що комунікаційні системи прокладені, і вони не збігаються з розробленим дизайн-проектом. Тобто проводка покладена тільки для стельових світильників, а в проект закладено кілька бра або додаткове підсвічування. Розеток недостатньо, або знаходяться вони не на необхідних позиціях. Тому все це треба переробити до початку основних ремонтних робіт.
 
Самостійно цим займатися не рекомендується, краще викликати досвідченого електрика. Оптимальний варіант - з обслуговуючої будинок компанії. Йому працювати в будівлі довгі роки, тому він повинен знати, де і що прокладено. Головне, що він повинен зробити в квартирі в першу чергу, змонтувати розподільний щит або перебрати вже встановлений під необхідні вимоги. Без включеного щитка не працюватимуть електроінструменти, необхідні для проведення ремонту: болгарка, будівельний міксер, перфоратор та інше.
 
Те ж самок стосується водопровідних і каналізаційних систем. Трубні розводки треба прокласти до початку будівельних операцій. І цим теж повинен займатися професійний сантехнік.
 
Якщо двері і вікна не влаштовують в плані надійності, форми і розмірів, тут підрядник також економить, то їх треба поміняти на першій стадії ремонту. Якщо до цих елементів квартири претензій немає, то все одно треба поміняти замок на вхідних дверях. Немає гарантії, що хтось не прихопив з собою один екземпляр.
 
Варто також перевірити радіатори опалення, якщо такі вже встановлені. Якщо квартира здана без цієї системи, то треба заздалегідь продумати схему прокладки труб і місця монтажу батарей або розташування теплих підлог, які укладаються під суху стяжку.
 
Ще один момент, який треба враховувати, починаючи ремонт в квартирі. Це перепланування. Якщо по дизайн-проекту потрібно знести якісь перегородки і звести нові, то це треба робити в першу чергу. Тобто до початку вирівнюють операцій.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99