Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як вибрати провід: основні критерії

Автор: Таня
19.09.2020 00:00

 
Вибрати провід - не просте завдання, як може здатися на перший погляд. Необхідно враховувати безліч критеріїв, про які ми детально розповімо в нашій статті.
 

Переріз

 
Перетин - це площа струмопровідної жили на зрізі. Воно визначає, яке навантаження є допустимою для проводу. Придбати провід можна з різним перетином. Щоб не помилитися, необхідно використовувати наступну формулу: перетин кабелю в 1 мм² може пропустити через себе 10А.
 

Гнучкий чи жорсткий?

 
Гнучкий кабель у своїй структурі має багатодротовими жилу, а жорсткий - моножилу. Чим більше зволікань в жилі, тім'я м'якше і гнучкіше провід. Найгнучкіший провід відноситься до 7 класу гнучкості. 
 
Вибирати який кабель придбати, необхідно виходячи з його подальшої експлуатації. Гнучкий підійде для підключення рухомих приладів. Наприклад, він є оптимальним варіантом для підключення електричних приладів. Варто відзначити, що кінці такого проводу необхідно обжати трубчастими наконечниками. Жорсткий кабель, своєю чергою, призначений для укладання в ґрунт або стіни. Він підходить для підключення статичного електричного обладнання.
 
До речі, якщо вас цікавить провод МГ, то радимо перейти за даним посиланням вже зараз.
 

Ізоляція

 
Ізоляція - це шар діелектричного матеріалу, який накладається на жилу, котра проводить струм. Вона буває одинарної та подвійний. Від неї залежить термін експлуатації дроти. З одинарною ізоляцією він прослужить близько 15 років, а з подвійною - у два рази довше.
 
Поверх ізоляції накладається оболонка. Вона виготовляється з різних матеріалів. Найбільш популярними є сталь і склотканина. Також є кабелю з поліетиленовою і полівінілхлоридною оболонкою.
 

Матеріал

 
На сучасному ринку представлені алюмінієві і мідні дроти. Більшість фахівців віддають перевагу останньому варіанту, і на це є вагомі причини:
 
  • мідний дріт не так часто ламається, як алюмінієвий. Він здатний витримувати близько 80 вигинів;
  • алюмінієвий зачищений провід швидко окислюється. Шар окисли значно погіршує контакт;
  • гарантований термін експлуатації мідного дроту становить приблизно 15 років.
 
Але на захист мідного кабелю варто сказати, що коштує він в два, а то і в три рази дешевше. А зробить його більш міцним і стійким до вигинів спеціальна гофра для кабелю - захисна оболонка.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99