Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Ознаки несправності і заміна шкворнів

Автор: Таня
15.09.2020 22:21

 
Заміна шкворнів необхідна в той момент, коли виходить з ладу втулка шкворня або окремі елементи, що знаходяться в ній. Шкворень являє собою сталевий шарнірний стрижень, який бере участь в поворотному з'єднанні на провідних колесах позашляхових автомобілів, вантажівок або спецтехніки.
 
Наприклад на «Ниві» вони розташовуються на кожному кулаці передньої підвіски попарно. Сама втулка шкворня знаходиться безпосередньо в корпусі кулака шкворня передньої підвіски, а нижня його частина з'єднана з кульовою опорою за шарнірним принципом. До речі, замовити шкворні радимо на сайті виробника gazone.com.ua вже зараз.
 

Навіщо потрібні шкворні?

 
Це обов'язковий елемент підвіски, вони часто виходять з ладу, через що потрібно ремонт шворнів. Цей елемент відповідає за напрямок коліс, крім усього іншого, вони також виконують такі функції:
 
  • передають моменти сил на балку машини;
  • збільшує жорсткість вузла;
  • з'єднує кулак з кульовою опорою.
 
Заміна втулок шкворня при їх несправності повинна проводитися негайно, щоб не створювати небезпечну ситуацію для всіх учасників дорожнього руху.
 

Як визначити поломку?

 
Як і багато інших елементів в транспортних засобах, шкворні мають певний експлуатаційний ресурс. Несправності шворнів починають проявлятися після несумлінного або нерегулярного технічного обслуговування підвіски або після великого пробігу.
 
Перші ознаки поломки проявляються наступним чином:
 
  • при повороті рульового колеса необхідно застосовувати зусилля;
  • шини починають зношуватися з різною інтенсивністю;
  • помічений осьової люфт у втулках;
  • нехарактерні постукування під час руху автомобіля;
  • удари віддають в рульове колесо;
  • скрипи при збільшенні швидкості або на поворотах.
 
Ремонт заміна шкворнів може бути проведена своїми руками. Процес виглядає наступним чином:
 
  • Злити все трансмісійне масло з моста. Це робиться шляхом підйому провідною частини на домкрати.
  • Розбирання і зняття вузлів.
  • Демонтаж мастильного клапана і кришки шворня.
  • Скручування пробки нижнього стрижня.
  • Увага! Верхній комплект знімається практично аналогічно нижньому.
 
Ремонт втулки шворня повинен проводиться тільки фахівцями, але щоб максимально відтягнути цей час, необхідно змащувати стрижні кожні 10 км. Заміна може проводитися не тільки при зносі, а й як поліпшення характеристик провідної підвіски. Найкраще довірити цей процес професіоналам.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99