Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Меблі для НУШ: обладнання кабінетів початкових класів

Автор: Vladislav
26.08.2020 17:46

Ще недавно покупка шкільних меблів взагалі не була проблемою ні для вчителів, ні для батьків: однакові класичні дерев'яні парти, об'ємні шафи й коричневі класні дошки десятиліттями стояли в кабінетах. Але проведення в Україні освітньої реформи та, відповідно, модернізація навчального простору внесли корективи в підхід до умеблювання шкільних приміщень.

Сьогодні меблі для нової української школи купити можна будь-які: сучасний дизайн, незвичайні форми, яскраві кольори. Але щоб обставити шкільні приміщення максимально зручно для вчителя й учнів, потрібно дотримуватися певних вимог.

Меблі для НУШ 1 клас: важливі характеристики

За відгуками вчителів, саме умеблювання кабінетів початкових класів викликає найбільше вагань і потребує витрат не лише коштів, а й часу. Як правило, меблі для 1 класу НУШ купити не проблема: вони доступні як у звичайних меблевих магазинах, так і в інтернет-магазинах спеціалізованих постачальників навчального обладнання. Проблема — обрати саме такі дитячі парти для НУШ, які не лише відповідатимуть усім вимогам Міністерства й санітарним нормам, а й стануть функціональним рішенням для кожного окремо взятого кабінету.

Організація шкільного простору: меблі для НУШ

Найголовніші нововведення НУШ, що стосуються молодших класів: одномісні парти та м’які різнокольорові меблі. Окрім того, необхідно приділити увагу організації одразу 7 зон НУШ: Комунікативна, Відкриттів, Новин, Матеріалів, Тематична, Зона Тиші та Зона Вчителя. Адже кожна з них потребує різних типів меблів і обладнання.

Види меблів для нової української школи

Якими не були розміри та форма приміщення, обране зонування чи кольорова гама, вам обов’язково знадобляться наступні категорії меблів:

  1. Меблі для організації робочого місця учнів: стільчик і стіл для школяра.

Їх, звісно, можна підібрати й окремо, але набагато зручніше придбати готові комплекти типу «парта-стілець». Вони гарантовано пасуватимуть по конструкції і будуть гармонійні по стилю та матеріалу, з якого виготовлені.

  1. М’які та безкаркасні меблі для того, щоб облаштувати зони для ігор і відпочинку.

Правильно підібрані меблі цього типу зможуть слугувати для організації інклюзивного простору. А ще м’які пуфи, крісла-мішки та модульні м’які конструктори допоможуть створити затишний куточок, де малюки зможуть перепочити та відновити сили у перерві між заняттями.

  1. Меблі для організації правильного зберігання навчальних матеріалів.

Це можуть бути стінки, шафи, полички, тумби, скрині тощо. Важливо лише звертати увагу, щоб ці габаритні й важкі меблі не становили загрози для випадкового травмування першокласників. Тому їх потрібно надійно закріпляти та розміщувати попід стінами, а не вздовж звичної траєкторії руху дітей у приміщенні.

Окрім того, потрібно підбирати системи зберігання так, щоб частина поличок була відкритою, а частина — закритою. Це дозволить зберігати величезну кількість дидактичних матеріалів, роботів, конструкторів, канцелярії, товарів для творчості й навіть іграшок, не обтяжуючи простір.

Згідно з вимогами МОН щодо оснащення кабінетів початкових класів, для правильної організації простору потрібна достатня кількість пластикових лотків: різного кольору, форми, розміру, з кришкою чи без. Вони незамінні для зберігання дрібних деталей і дидактики.

  1. Класні дошки.

Тут потрібно виходити виключно з індивідуальних потреб вчителя і можливостей класного приміщення. Для вибору доступні різні види: звичайна магнітно-крейдова чи інтерактивна, металокерамічна і пробкова, п’ятиповерхнева чи простої конструкції.

  1. Робоче місце вчителя.

Мається на увазі не лише просторий робочий стіл для вчителя НУШ і ергономічне крісло, щоб було зручно сидіти протягом тривалого часу. Робоче місце вчителя в новій українській школі обладнано всім необхідним для забезпечення не лише ефективного робочого процесу, а й особистого комфорту. Тому потрібно, щоб вчитель мав достатньо місця для зберігання не лише дидактичних матеріалів, а й особистих речей. Стільниця повинна надавати можливість розмістити не лише ноутбук і класний журнал, а й фотографій, дипломів, нагород та інших речей, що розкривають особистість вчителя.

Кабінет початкових класів: як придбати необхідні меблі

Якщо для вашого навчального закладу облаштування приміщення початкової школи перетворилося на нескінченну проблему підбору й організації доставки обладнання — зверніться до постачальників, які пропонують комплексні рішення. Зазвичай, така пропозиція передбачає ще й додаткові послуги: поради по індивідуальному підбору меблів, вибору форми стільниць, кількості шафок тощо. А зекономити допоможуть безкоштовні доставка, установка та інші сервісні послуги, які часто також пропонує постачальник. Приклад: інтернет-магазин B-Pro, ознайомитися з асортиментом шкільних меблів якого можна за посиланням. Залишилися запитання? Телефонуйте (044) 353-33-77.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99