Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Вирощування петрушки і підготовка насіння до сівби

Автор: Таня
17.07.2020 21:45

 
Петрушка є найпопулярнішою пряною зеленню з давніх часів, її часто додають в різні страви, вона збагачує організм вітамінами і корисними мінералами. Вирощування петрушки не вимагає особливих витрат, але для того щоб насіння швидше зійшло, потрібна певна підготовка.
 

Терміни та умови посіву

 
Петрушка буває різних сортів і видів, але всі різновиди холодостійкі, люблять світло, але можуть нормально рости і в тіні. Якщо зелень вирощувати з насіння, то посів можна проводити відразу після сходу снігу. До цього часу ґрунт відтане і злегка прогріється. Залежно від регіону посів прянощі проводять в квітні або на початку травня. Придбати насіння петрушки радимо за даним посилання http://vladam-seeds.com.ua/ru/semena/semena-petrushki.html вже зараз.
 
Петрушка добре приживається на супіщаних або суглинистой ґрунті.
 
Але при цьому слід вибирати ділянку, розташовану далеко від ґрунтових вод, щоб вода на ньому не застоювалася.
 
Обраний ділянку восени перекопують і вносять в ґрунт перегній, деревну золу і мінеральні добрива. Перегною або компосту на кожен кв. м. буде потрібно не менше 3 кг, попелу по 1 склянці, а аміачної селітри або суперфосфату досить 25 м.
 
Петрушку можна посіяти і під зиму, поки не настали заморозки. Зверху грядки з посівами треба буде засипати торфом. Навесні при появі перших сходів зелень накривають поліетиленовою плівкою, яку прибирають тільки після сходу снігу з ділянки.
 

Як підготувати насіння?

 
Насіння петрушки покриті ефірними маслами, тому без попередньої підготовки вони будуть проростати довго. Для прискорення схожості посадкового матеріалу існує кілька способів:
 
  • Насіння замочують на 3 доби в гарячій воді, яку треба міняти кожні 5 годин. Після такої теплової обробки насіння поміщають на добу в розчин стимулятора росту.
  • Замочують посадковий матеріал в горілці, під дією спирту ефірні масла почнуть розчинятися, і волога буде вільно проникати всередину насіння. Насіння загортають в марлеву серветку і опускають в горілку максимум на 20 хвилин. Після цього їх ретельно промивають під проточною водою і розкладають на просушку.
  • До 1 л теплої води додають 2 ст. л. просіяного деревної золи, суміш перемішують і залишають для настоювання на 2 доби. У підготовлений розчин насіння в серветці опускають на 5 годин.
  • Самий швидкісний спосіб пророщування можна спробувати відразу на ділянці. Підготовлені борозенки засипають невеликою кількістю негашеного вапна. Висівають насіння, які безпосередньо перед посівом на 2 години опускають в молоко. Потім борозенки проливають водою, засипають пухкою землею і злегка утрамбовують руками. Після такої процедури сходи можуть з'явитися вже через добу.

Борозенки на грядці повинні бути глибиною до 2 см. Якщо сходи виявляться густими, то їх проріджують, залишаючи відстань між ними до 3 см. Через 2 тижні рекомендується провести ще одне проріджування, щоб зелень краще розвивалася. Цього разу між кущами зелені треба залишити вільне місце не менше 10 см.

Догляд за зеленню

 
Грядки з петрушкою рекомендується регулярно прополювати від бур'янів і рихлити після кожного поливу або дощу. Щоб зелень була соковитою, її необхідно регулярно поливати. Якщо зелень вирощують для подальшої сушки, то перед збором врожаю полив треба скоротити, тоді пряність надовго збереже свій аромат.
 
 
Одночасно з поливом грядки з листової петрушкою потребують підгодівлі хоча б 2 рази за сезон. В якості добрива добре підходить в цьому випадку селітра, на 1 кв. м. її вносять до 10 м.
 
Кореневої петрушці підгодівля потрібно після появи сходів і в кінці літа. Для цього підходить суміш з суперфосфату і калійної солі, взятих по 5 г на 1 кв. м.
 
Сухі гранули добрива можна розсипати безпосередньо під кущі перед поливом. Можна розчинити добриво в воді і внести його безпосередньо під корінь у вологий ґрунт.
 
Зелень можна збирати за сезон кілька разів, гілки зрізують близько до кореня, щоб стимулювати зростання нових пагонів. В першу чергу обрізають зовнішні пагони, вони швидше дозрівають. Для забезпечення достатньої кількості зелені насіння можна підсівати на грядки протягом усього сезону.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99