Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Особливості клею для флізелінових шпалер

Автор: Таня
30.06.2020 14:47

 
Флізелінові шпалери - це один із самих практичних і естетично привабливих типів оздоблювальних матеріалів. Вони здатні стати надійними супутниками стін протягом 10-15 років і, при цьому, спокійно сприймають навіть часте фарбування. Однак для того, щоб обробка виправдала всі очікування, важливо правильно її закріпити. Про те, який саме клей підходить для флізелінових шпалер і чим він відрізняється від інших шпалерних клеїв, поспішаємо розповісти докладніше.
 
Для того, щоб краще зрозуміти властивості клею для флізелінових шпалер, варто розібратися з особливо самого покриття. Що з себе являє така обробка, в чому її переваги і які є «підводні камені»? Про все по порядку!
 

Особливості флізелінових шпалер

 
Головним компонентом цього оздоблювального матеріалу є флізелін. Він являє собою спресовані целюлозні волокна з вкрапленнями тканинних частинок і неорганічних речовин. Протягом довгого часу флізелін використовується в текстильній промисловості (підсилює деталі крою в куртках, пальто, брюках і сукнях), а тепер знаходить застосування і в виготовленні шпалер.
 
Флізелінові шпалери цінують за три основних якості: міцність, екологічність і вологостійкість. Така обробка легко витримує вогкість і часту вологе прибирання, стійкіше, ніж аналоги, переносить механічні пошкодження і не накопичує пил. Остання якість особливо актуально для алергіків і маленьких дітей. Прикрашати інтер'єр такі шпалери можуть більше 10-ти років, дозволяючи експериментувати з колірними рішеннями: фарбувати матеріал можна неодноразово, використовуючи акрилові барвники. Під фарбування найчастіше використовують однорідні флізелінові полотна, в той час як двошарові шпалери (флізелін + декоративний шар) служать цілком самодостатнім покриттям. Поклеїти такі шпалери може навіть недосвідчений майстер, не зіпсувавши при цьому інтер'єр.
 
Важливою відмінною рисою флізелінових шпалер є велика вага полотна. Найбільш сильно це властивість проявляється у двошарових виробів і саме воно визначає техніку їх поклейки. Так, при роботі з флізеліновими шпалерами клей наноситься на стіни, а не на полотно (як в більшості випадків).
 

Який клей краще використовувати для поклейки флізелінових шпалер?

 
В першу чергу, міцний. Він повинен витримувати цілком важкий матеріал, що точно не під силу складам для легких покриттів. Ще одним важливим якістю є стійкість до вологи: звичайний клей при контакті з водою може просто розчинитися і шпалери легко «відійдуть». Можливість частої фарбування також диктує свої умови - склад повинен бути нейтральний до барвників. Флізелінові шпалери часто використовують для обробки кухонь і коридорів, тому невразливість клею до цвілі, грибків і бактерій теж вітається. Не варто забувати і про екологічність, якою славиться цей матеріал: велика кількість синтетичних добавок, наприклад, в універсальному шпалерному клеї зводить це якість «нанівець». Тому найбільш грамотним вирішенням питання стане придбати в інтернет-магазині build-shop.com спеціальний клей для флізелінових шпалер.
 

Характеристики клею для флізелінових шпалер

 
Флізеліновий клей являє собою суміш на основі крохмального ефіру і дисперсійного порошку. Випускається він в сухому вигляді і, після приготування, перетворюється в прозорий розчин. Використовується через кілька днів (як правило, вистачає і двох) після замішування. Витрата суміші при цьому цілком економічний: одного пакетика вагою 200 грам вистачає для приготування чотирьох літрів флізелінового шпалерного клею.
 
Основні переваги:
 
  • легкість нанесення (з використанням валика або спеціальної щітки);
  • хороша змінна здатність (до моменту застигання такий клей дозволяє без проблем коректувати положення шпалерних полотен на стіні);
  • екологічність (на здоров'я домочадців, маленьких дітей і домашніх вихованців такий склад ніяк не відіб'ється);
  • нейтральне ставлення до будь-яких барвним речовин (після висихання флізелінового клею шпалер легко можна додати бажаний колір);
  • велика кількість бактерицидних і протигрибкових компонентів (шпалерах, закріпленим за допомогою флізеліновимі клею, вологе прибирання не страшна - зрозуміло, якщо сам матеріал вологостійкий).
 
Область застосування даного клею не обмежується лише поклейкою флізелінових шпалер. Він також прекрасно підходить для текстильних, паперових і вінілових оздоблювальних матеріалів. Однак в дуеті з однойменними шпалерами флізеліновий для шпалер клей виявляє свої якості на всі 100%.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99