Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Кредит і розстрочка: відмінності

Автор: Таня
06.02.2020 15:57

 

Кожна людина хоче хоч якось забезпечити себе, намагається задовольнити всі свої потреби. Іноді для цього необхідні додаткові кошти, багато хто відразу ж думає про кредит або розстрочку, навіть не знаючи в чому їхня відмінність. Багато хто плутає ці поняття, адже і кредит і розстрочка розраховані на те, що людина повинна буде оплачувати певний відрізок часу певну суму коштів. Давайте все-таки розберемося, в чому ж відмінності між розстрочкою і кредитом, а також які у них переваг і недоліки.
 

Що таке кредит?

 
Кредитом називають фінансові відносини між кредитною організацією та позичальником. Людині можна взяти потрібну йому суму грошей в борг, при цьому підписавши певний договір про виконання всіх вимог, а саме оплачувати щомісяця певну суму грошей і не допускати прострочень. Банк зазвичай оплачує повністю одноразово покупку людини і він надалі щомісяця повертає кошти з відсотковою ставкою за користування. Якщо ви хочете оформити кредит, але маєте погану кредитну історію, то радимо перейти за даним посиланням https://protocol.ua/ua/mogno_li_oformit_kredit_s_plohoy_kreditnoy_istoriey/ вже зараз.
 

Що таке розстрочка?

 
Розстрочкою можна назвати спосіб придбання товару в магазині, де продавець пропонує покупцеві сплатити товар рівними частинами, без додаткових платежів. Так магазин дає можливість віддати суму за покупку частинами, що буде досить зручно для покупця, в той час як магазин таким чином збільшить попит на свій асортимент і популяризує свою торгову точку. Тут користувач повинен повертати кошти щомісяця до повної оплати товару.
 

Переваги та недоліки розстрочки і кредиту

 
Зрозуміти відразу, який з варіантів буде мати найбільше переваг дуже складно, тому варто виділити їх все, а також не забути про недоліки, адже їх може виявитися навіть більше.
 
Серед переваг кредиту можна виділити такі:
 
  • Можливість оплатити покупки відразу, а потім вже виплачувати кредит;
  • Гнучкість оформлення дозволяє позичальникові взяти наприклад кредит на побутову техніку в потрібний їм момент, а потім здійснювати покупки;
  • Кредитом дуже легко оплатити непередбачені витрати;
  • Людина відразу отримує гроші на руки;
  • Безпечне оформлення та отримання коштів.
 
Тут досить переваг, але давайте ж подивимося які переваги має розстрочка. Основними перевагами розстрочки можна назвати:
 
  • Не потрібно платити додаткову комісію або інші платежі, крім як за товар;
  • Мінімум вимог від позичальника (не потрібно багато документів);
  • Дуже швидко оформляти, буквально 15 хвилин;
  • Не потрібні поручителі або заставу.
 
Переваги і кредиту і розстрочки досить вагомі, і там і там можна отримати необхідну послугу і бути задоволеним. Варто розглянути тепер недоліки цих послуг, щоб точно зрозуміти, що все-такі краще.
 
Вагомими недоліками кредиту є:
 
  • Висока процентна ставка, яка іноді перевищує половину самої кредитної суми;
  • Короткий період кредитування, який зручний далеко не всім;
  • Іноді банк може видати тільки певну суму, вона може бути менше або більше за необхідну людині, що дуже не зручно.
 
Недоліки в кредитах є, але вони не дуже вагомі, які будуть мінуси в розстрочки і чим вони будуть відрізнятися. Розстрочка має свої недоліки, а саме:
 
  • Розстрочка видається на дуже короткий термін, що не завжди зручно;
  • Обов'язково потрібно зробити перший внесок за товар і найчастіше він повинен бути більше половини вартості;
  • Так як період оплати розстрочки не великий, то будуть збільшені внески за покупку, які можуть бути дуже великими.
 
Розглянувши всі переваги і недоліки як розстрочки, так і кредиту, можна зробити висновки, що в обох випадках є і плюси, які роблять послугу дуже вигідною, але в той же час і мінуси, які такі і вигідні для позичальників. Відмінності кредиту від розстрочки очевидні, тому перед покупкою, варто знати, що буде вигідніше для самої людини, адже тільки йому вирішувати, як йому зручніше буде оплачувати його покупку, а також який варіант йому здасться найзручніше. Кожна людина повинна самостійно вирішити, який для нього варіант буде більш зручним в певній ситуації.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99