Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Для чого хороша мова програмування JavaScript?

Автор: Таня
31.01.2020 21:29

 

Найвідоміше застосування JavaScript - це, звичайно ж, веб-розробка. Найчастіше JS використовують, коли потрібно додати динамічності на сайт або зробити браузерний додаток, але при бажанні на ній можна написати і бекенд.
 
JavaScript відрізняється:
  • прототипним стилем програмування (замість класів і спадкування - прототипи і клонування);
  • слабкою динамічною типізацією;
  • функціями як об'єктами першого класу (тобто їх можна створювати прямо під час виконання програм).

Якщо вас цікавлять курси JS development, то радимо перейти за посиланням https://itea.ua/courses-itea/javascript/ вже зараз.

Отже, в яких областях знайшов себе JavaScript?

 Динамічні веб-сторінки

Підказки, рухомі картинки, які падають сніжинки та інші анімашки - за всім цим можна йти до JS. JS-код вбудований в веб-сторінку, і коли користувач відкриває її, скрипт виконується прямо в браузері.
 
Без JavaScript майже неможливо створити повноцінний сайт. Додайте до JS знання HTML, CSS, і ви отримаєте непоганий набір навичок початківця фронтенд-розробника. Для повноти картини варто освоїти пару популярних фреймворків: наприклад React, Svelte, Vue.js.

Веб-додатки та ігри

JavaScript стане в нагоді і тут. Для прикладу, Google Maps і веб-клієнт Gmail використовують JavaScript. А якщо ви хочете написати гру - візьміть JS, HTML5, одну з готових бібліотек (скажімо, EaselJS або PixiJS) і створіть свою браузерную бродилку, «три в ряд» або будь-що там зараз все грають.

Розширення для браузера

Раз JavaScript виконує код в браузері, це відмінний вибір для створення браузерних розширень. Напишіть свій чекер пошти або, наприклад, лічильник активності, який буде відслідковувати, скільки часу ви провели за роботою, а скільки за переглядом соцмереж.

Серверні додатки

Так, на JavaScript спокійно можна написати веб-сервер. Але якщо в браузері у JS практично немає конкурентів, то в світі бекенд йому доводиться змагатися з іншими мовами: PHP, Python і іншими. Головна перевага JavaScript в цій битві - можливість розробляти клієнтську і серверну частину на одному і тому ж мовою. Щоб писати бекенд на JavaScript, зазвичай використовується движок Node.js - він дозволяє виконувати JS-код поза браузера.

Мобільні додатки

Можливо, не найпопулярніше, але цілком реальне застосування JavaScript. Найчастіше мобільні додатки розробляються на мовах, специфічних для операційної системи (Swift для iOS і Java/Kotlin для Android). JavaScript же хороший тим, що дозволяє створювати Кросплатформені додатки - для цього можна використовувати фреймворки React Native, Ionic або PhoneGap. Хоча і тут у JS є конкуренти - наприклад мови Kotlin і Dart.

Десктоп

JavaScript дістався і до настільних додатків. Так, GitHub поєднав згаданий вище Node.js, движок рендеринга Chromium і розробив фреймворк Electron, на якому можна писати Кросплатформені десктопні проекти. Серед прикладів - GitHub Desktop, Visual Studio Code, Skype, WordPress Desktop. У Electron є аналог - NW.js, який в основному використовується для створення настільних версій сайтів та ігор.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99