Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Електроенергія від сонячних батарей

Автор: Таня
03.12.2019 15:05

 
У зв'язку з екологічною обстановкою на всій планеті, питання чистої енергетики сьогодні обговорюється особливо гостро. Серед усіх екологічно чистих методів вироблення електрики, найперспективнішим напрямком вважається розвиток саме сонячної енергетики. На це є кілька причин, так як перевагою даного методу виступає не тільки відсутність негативного впливу на навколишнє середовище, але і ряд технічних переваг. З недоліків можна виділити тільки низький коефіцієнт корисної дії в порівнянні з тепловою і атомною енергетикою. Але в іншому сонячні батареї за багатьма параметрами виграють, тому що все, що необхідно зробити для отримання електрики, - ввести їх в експлуатацію. Панелі будуть працювати цілий рік, не вимагаючи обслуговування і додаткових фінансових витрат.
 

Переваги сонячної енергії

В першу чергу потрібно відзначити, що сонячна енергія - це поновлюване джерело електрики, якого вистачить ще на кілька мільярдів років. На сьогоднішній день планета отримує приблизно 120 000 тВт сонячної енергії, що в тисячі разів перевищує потреби людства з поточними енерговитратами. Щоб повноцінно використовувати сонячне світло, людство повинно навчитися ефективно перетворювати його в електроенергію. Умови для цього існують практично в будь-якій точці планети. Ефективність сонячних батарей, які можна замовити за даним посиланням https://www.atmosfera.ua/uk/sonyachni-elektrostancii/, не у всіх широтах однакова, але навіть незважаючи на це, дане джерело енергії вважається найдоступнішим.
 
Про екологічну чистоту сонячної енергії вже говорилося вище. Але варто сказати, що виготовлення сонячних панелей, а також будівництво з них електростанцій, не робить негативного впливу на навколишнє середовище. Фотоелектричні елементи в конструкції батарей виготовляються з моно-і полікристалів, нарощуваних зі сплаву кремнію. Даний процес протікає без шкідливих викидів в атмосферу, і не залишає відходів. На відміну від генераторів, фотоелектричні елементи працюють безшумно, тому що в сонячних батареях відсутні рухомі і обертові деталі. Це дозволяє використовувати панелі в будь-яких умовах, і встановлювати їх навіть на балконах в багатоповерхових будинках, хоча звичайно такій малій площі не вистачить для забезпечення всієї квартири електрикою.
 
Жителям приватних будинків в цьому питанні пощастило більше, бо вони можуть встановити необхідну кількість сонячних панелей. Це дозволяє виробляти кількість електроенергії, в рази перевищує власні потреби, і навіть заробляти на цьому. Відповідно до державної програми, прийнятої в Україні на підтримку розвитку сонячної енергетики, що виробляється таким способом електрику можна продавати державі. Електрика приймається як від юридичних, так і від фізичних осіб за "зеленим тарифом". Державою розроблені вигідні умови, згідно з якими 1 кВт/год продається за ціною 0,16 євро центів (близько 5 грн), що істотно перевищує вартість електроенергії, яку купують громадяни. Вигода очевидна, потомусолнечная електростанція для зеленого тарифу швидко окупає себе.
 

Сфера використання сонячної енергії

 
Автономність від усього, крім сонця, дозволяють використовувати сонячні батареї в місцях, де відсутня електрифікація. Все, що необхідно для їх роботи, - це сонячне світло. Використовуватися таке джерело енергії може для харчування окремих електричних приладів, забезпечення цілих будинків і об'єктів електрикою, а також для організації власного енергетичного бізнесу. На даний момент сонячна енергетика добре розвинена всього в декількох країнах світу. Повільний розвиток галузі обумовлено дорожнечею сонячних панелей і їх відносно низьким ККД в порівнянні з атомної і теплової енергетикою. На жаль, ці два недоліки не дозволяють швидко перевести енергетику на сонячні електростанції. Але з кожним роком цей метод вироблення електроенергії вдосконалюється, і вже є лабораторні зразки сонячних панелей з ККД до 45%. Тому енергетичне майбутнє планети за будівництвом сонячних електростанцій.
 
 
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99