Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що таке штатив. Будова і застосування штатива.

Автор: Vladislav
29.03.2018 15:52

Штатив - це пристосування, яке служить для усунення або зменшення струсів фото- і відеотехніки при зйомці.

 

Залежно від конструкції розрізняють: триподи (триногі штативи), моноподи (одноногі), струбцини (прикручуються до чого небудь) і приклади.

Трипод - забезпечує жорстку установку знімальної техніки і за це його справедливо вважають найнадійнішою системою стабілізації зображення.

А то, що фотозображення може бути нестабільним, ви вже могли переконатися на власному досвіді, коли дивувалися: «Куди ж поділася різкість? При зйомці все було таким чітким!».

Найчастіше розмиття зображення проявляється, коли зйомка ведеться з рук на досить довгих витримках. Точно визначити, яка витримка є довгою і, отже, може привести до нерізкості, а яка ні, можна більш-менш достовірно тільки, якщо ви володієте істотним досвідом практичної зйомки і знаннями в області оптики. До того ж свою лепту в мутна справа нерізкості в разі зйомки дзеркальними камерами може привнести удар дзеркала в момент його підняття під час спуску затвора. Відчуваєте, наскільки все серйозно? Але, вас це абсолютно не стосуватиметься з того моменту, як в арсеналі вашої фототехніки з'явиться штатив. Саме він - надійна опора фотографа в його нелегкій, але захоплюючій творчості.

Слід зазначити, що з темою штативів вот тут пов'язана велика кількість міфів і помилок. Ось лише кілька з них.

Штатив - абсолютно зайвий аксесуар, якщо ви стежите за своєю фізичною формою і не зловживаєте алкоголем.

Тремтіння камери в руках ( «шевеленка»), що призводить до нерізкості (смаз) фотозображень, аж ніяк, не ознака в'ялості м'язів. Це - наслідок фізіологічного тремору, властивого всім людям без винятку.

Штатив не потрібен, якщо ваша камера оснащена системою стабілізації зображення.

Ми готові розділити ваше захоплення Anti-Shake-системою, яку для вашого улюбленого фотоапарата створили світлі голови японських конструкторів, але, на жаль, ми абсолютно відверто готові поділитися з вами інформацією, яку зі зрозумілих причин не поспішають оголошувати маркетологи: можливості таких систем стабілізації обмежені, як правило, лише двома додатковими ступенями експозиції. Щоб не вдаватися в технічні подробиці, повірте нам на слово: однозначно, системи стабілізації зображення - це велике благо, але, як для реальних фотографічних ситуацій, цього ще так мало! І тут поки залишається тільки один засіб, щоб виправити ситуацію - трипод.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99