Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як вибрати акумулятор для автомобіля

Автор: Vladislav
13.04.2017 11:17

Рушійною силою будь-якого автомобіля, безумовно, є двигун, але навіть найпотужніший позашляховик не зрушиться з місця без акумулятора, тому питання, як вибрати акумулятор для автомобіля, звучить не випадково. Від того, наскільки правильно ви на нього відповісте, залежить багато чого, і, заощадивши один раз, наприклад, ви можете про це незабаром пошкодувати. Перед автолюбителями часто стоїть вибір, як вибрати автомобільний акумулятор для зими, але відповісти однозначно на це питання складно, тим більше що сучасні пристрої можна експлуатувати в будь-який час року, головне - зробити правильний вибір.

Типи акумуляторів

Вибір аккумулятора bosch для автомобіля - завдання не просте, адже для того, щоб зробити покупку правильно, ви повинні враховувати множинні фактори. У зв'язку з цим хотілося поговорити про основні види і типи акумуляторів для автомобіля. Багато автовласників досі використовують старі моделі акумуляторів, інші замінюють їх на більш сучасні, а про переваги тих і інших ми зараз спробуємо розповісти.

Сурм'янисті акумулятори, які поступово виходять «з моди». Із самої назви можна зрозуміти, що в них міститься великий вміст сурми (більше 5 відсотків), яку додають в свинець для збільшення міцності. Головним недоліком таких акумуляторів є малий термін експлуатації. Рівень електроліту знижується різко, при цьому оголюються пластини електродів, а це означає, що в акумулятори даного типу треба постійно заливати дистильовану воду. Такі акумулятори також називають обслуговуються, при цьому необхідність постійної «дозаправки» є головним недоліком моделей даного типу.

Малосурм'янистих акумулятори з вмістом сурми менше 5 відсотків не вимагають частої долівки дистильованої води, але обслуговувати їх, тим не менше, доводиться, нехай і не так часто. Головна перевага пристроїв даного типу - менший ступінь саморозряду, але ж розряджений повністю акумулятор втрачає свої властивості, і тримати заряд довго він уже не може, як наслідок. Фахівці рекомендують використовувати такі акумулятори на автомобілях вітчизняного виробництва.

Зменшити випаровування води дозволяє додавання замість сурми кальцію. Акумулятори з кальцієм замість сурми називаються, відповідно, кальцієвими. Також, щоб знизити внутрішній опір батареї до складу додається срібло. Сьогодні можна знайти кальцієві акумулятори, випаровування води в яких не спостерігається протягом всього терміну експлуатації. Такі акумуляторні батареї, в зв'язку з відсутністю необхідності доливання рідин, називають також обслуговуються.

В окремий тип також виділяють гібридні акумулятори, що містять кальцій і сурму одночасно. Намагаючись отримати ідеальний варіант, використовуючи переваги обох типів пристроїв, виробники пропонують акумулятори середньої якості.

Лужні акумулятори, в яких замість кислоти використовується луг. Їх використовують, переважно, на спеціальній техніці, а серед великої кількості моделей для легкових авто підходить тільки дві. Тим часом, вони легко переносять перезаряд, ідеально працюють на морозі, а саморазряд у них нижче, ніж у кислотних акумуляторів. Головним недоліком є ​​розміри пристроїв даного типу, так як вони мають меншу напругу, і щоб домогтися потрібного напруги треба збільшити кількість банок. Коштують такі акумулятори також набагато дорожче.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99