Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як продавати повітря?

Автор: Vladislav
26.06.2016 12:13

Нові бізнес-ідеї виникають один за одним, як гриби після дощу. Однак чи можна отримати гроші з повітря, при цьому не напружуватися? Можна, і цьому є яскраве підтвердження.

Деякі люди стверджують, що отримати гроші від студента програма МВА набагато легше, ніж відібрати гроші у дитини. На той час, як хлопці отримують диплом, вони вже самі будуть смітити ними направо і наліво. Безперечно, далеко не всі історії викликають захоплення і похвалу оточуючих, але з цієї необхіднопознайомитися. Це розповідь про викладача, який став досить відомим.
Можна зрозуміти, як продати повітря! Адже є такий професор на ім'я Макс Базерман. Саме він щороку продає новим студентам MBА купюру в 20 доларів на порядок вище її номіналу. Що це означає?

Максимальна сума продажу 20 доларів становить 204 долара. Робить він це в такий спосіб. На початку уроку він дістає купюру в 20 доларів і показує її всім студентам, які збираються на лекцію. На додаток до цього Макс каже, що віддасть купюру людині, яка готова запропонувати неї максимальну суму. У цій справі є одна маленька умова - студент, який знаходиться в рейтингу за сумою відразу ж за переможцем, повинен віддати вчителю ту суму, яку він готовий був запропонувати в обмін двадцятки.

До речі, вас може зацікавити ПолиграфМаркет, в якому можна придбати все необхідне для якісного друку за доступними цінами.

Давайте розглянемо, в чому полягає суть. Наприклад, є дві пропозиції - в 16 доларів і 15. Переможець отримує 20 доларів, але віддає свої 16. Друга людина, пропозиція якого знаходилася відразу ж за переможцем, повинен віддати вчителю 15 доларів.

Зазвичай торги починаються з одного долара і досить швидко їх розмір доходить до 12-16 баксів за 20 доларів. Якраз до цього часу величезна кількість студентів просто випадає з такого аукціону. Логічно, що залишається тільки 2 людини, які мають найвищі пропозиції. Звичайно, в цей момент починається певний сміх і посмішки, оскільки з кожним кроком хлопці все ближче до показника в 20 доларів.

Всім учасникам такого аукціону стає ясно, що перемога тут вже в принципі виключена. Але! Залишається справа принципу, адже той, хто програв не тільки не отримає абсолютно нічого, але ще і повинен буде віддати свої гроші професору.

Скільки б не тягнулася ця затія, рано чи пізно є припинення порога в 21 долар. Зазвичай саме в цей момент всі учні в класі вибухають сміхом. Де це бачено, щоб студенти віддавали більше двадцяти доларів за купюру цього номіналу. Хоча такий процес дійсно викликає масу посмішок, це досить чітке і просте опис всіх людей, у яких є ступінь власників диплома MBA.

Парадоксально, але переступаючи цю рису, торги не закінчуються. Кожен зі студентів розуміє, що може втратити свої гроші, Тому ставки продовжують збільшуватися. Спочатку такий аукціон спочатку доходив до 25-30 доларів. Після він перетинає поріг в 50 доларів, слідом іде показник 100 доларів.

Сам професор стверджує, що рекорд, який він встановив за всі роки навчання студентів - 204 долари. Це далеко не перший такий підхід в діяльності професорів, які викладають в МВА, в тому числі працюють з відомими топ-менеджерами, задіяні і в відомих великих компаніях. У будь-якому випадку продаж купюри буде йти вище, ніж в 20 доларів. Безперечно, 200 став виграш буде витрачатися на благодійність, ви тут необхідний сам факт фіксації такої поведінки.

Яка причина такої поведінки студентів МВА?

Пояснити це просто, адже у кожної людини, який займається бізнесом, є слабке місце. За фактом в нього і можна «бити», якщо потрібно отримати максимальний результат. Інакше це називають страхом втратити. Величезна кількість фахівців, що працюють в області психології говорять, що поведінка людини починає зазнавати серйозні зміни і стає в корені нераціональним, коли мова йде не тільки про втрату грошей, але і ця розмова приводиться в дію.

У підсумку спочатку всі студенти, що знаходяться в аудиторії розуміють, що вони можуть халявно отримати кілька баксів. Звичайно, ніхто з них не буде платити більше 20 доларів за таку ж купюру. Але як тільки наявний показник доходить до позначки від 12 до 16 доларів, дві людини, які залишилися в грі, розуміють, що один з них безперечно програє. Тому суму вони і піднімають в плоть до 20 доларів, поки ситуація не розжарюється до межі. Скільки б не тягнули хлопці, що знаходяться в аудиторії, рано чи пізно їм доведеться переступити поріг в 21 долар. Починаючи з цього моменту для обох ситуація буде розгортатися не найкращим способом: по-перше, обидва вони застрягли в замкнутому колі, по-друге, вони обидва понесуть розтрати. Хтось тут втратить всього лише 1 долар, а хтось комусь доведеться віддати 20.

Для того, щоб таких втрат не було, кожен зі студентів продовжує збільшувати свою ставку, сподіваюся перемогти. Але таке ірраціональне дію призводить до того, що з кожним наступним кроком втрати стають тільки більше для обох. Зазвичай це доходить до показника, коли або коли «опускатися» глибше просто немає сенсу, або коли у студентів закінчуються гроші.

В результаті халявная двадцятка, яку люб'язно пропонував отримати професор, виявляється досить вагомим програшем, який людина за фактом робить несвідомо.

Чи варто говорити про те, що даний феномен досить широко використовується багатьма людьми, які працюють в сфері казино та ігрових автоматів, фондового ринку. Тут можна чітко відстежити феномен Базермана в процесі, а не в теорії. Спочатку людина може заробляти, але після певної точки він починає втрачати не тільки свої зароблені кошти, але ще і ті, які були у нього спочатку. На цьому справа не закінчується, і замість фіксації точки збитку і відходу від діяльності людина вважає надії на те, що зможе повернути свої гроші. Але саме приклад зі студентами показує, що чим далі ведеться гра, тим більші втрати будуть у гравця. Практично в 100% випадків втрати будуть збільшуватися в геометричній прогресії.
Мораль цієї історії є досить простий - необхідно зафіксувати збитки і зупинити їх збільшення в той момент, поки це можливо зробити на мінімальному показнику. До того ж тепер ви знаєте, що ніколи не варто сперечатися з професором МВА, тим більше довіряти йому свої гроші.

Використовуючи цей простий приклад досить легко уникнути необґрунтованих втрат і витрат, тим більше у всіх починаннях, які в принципі не можуть виявитися прибутковими. Та й в питаннях ведення бізнесу також дуже важливо знаходити точку, після якої витрати і збитки будуть різко збільшуватися.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99