Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Інсайдерська інформація

Автор: Vladislav
24.02.2016 15:06

Сьогодні ми з вами спробуємо розібратися що таке інсайдерська інформація і хто такі інсайдери. Інсайдер, у вузькому визначенні, це акціонер, виконавча особа або директор, який володіє значною частиною пакета акцій своєї компанії. Хоча в більш широкому розумінні цього слова, інсайдер цей той, хто має доступ до якоїсь внутрішньої інформації, яка може характеризувати поточний фінансово становище корпорації.

 

Федеральний закон зобов'язує таких осіб повернути компанії дохід, який був отриманий в результаті даних, які не були оприлюднені. Також існує і безліч інших ролей, які приписують інсайдерам.

Інсайдерська торгова операція на фондовому ринку це торгівля цінними папери на підставі використання внутрішньої інформації про діяльність корпорації. Найчастіше така діяльність знаходиться поза законом.

Однак на практиці вкрай складно покарати за використання інсайдерської інформації. Навіть в США припинити таку діяльність припинити не вдалося і донині. звичайно, важко пожертвувати прибутком заради дотримання етики бізнесу. Для цього треба змінювати менталітет. Якраз цього і повинно посприяти, за задумом влади, різні нововведення такі як "закон про інсайдерську інформацію".

Інсайдерською інформацією називається нерозкрита інформація про вже трапилися або ймовірних подіях, які зачіпають емітент, керуючу компанію, фонд або фінансовий інструмент в тому випадку, якщо розкриття такої інформації суттєво вплине на формування і динаміку цін на біржі.

Інсайдерами пропонується вважати всіх, хто має доступ до такого роду інформації, в тому числі членів ради директорів і правління, акціонерів, депутатів, чиновників, співробітників центробанку, брокерів, біржовиків, аудиторів, оцінювачів і навіть журналістів, які беруть участь в розкритті інформації, а також їх близьких родичів.

Поширювати інсайдерську інформацію до її розкриття забороняється. Винні повинні будуть відшкодувати збиток. Їм буде загрожувати адміністративна або кримінальна відповідальність.

З "зливом" не публічної інформації борються майже всюди і давно. Перші відповідні акти з'явилися в США ще в 30 роках, відразу ж після того як закінчилася Велика депресія. Зараз же комісія з цінних паперів має повне право оштрафувати винного на суму до 1 мільйона доларів, або ж конфіскувати у нього суму, яка в три рази перевищує отриманий прибуток. Таке рішення приймається в залежності від того, яка сума виявиться більшою. Таким чином, подібні санкції доходять до 2,5 мільйонів доларів.

У Великобританії передбачаються штрафи і тюремне ув'язнення терміном від півроку до 7 років. У Німеччині, за використання інсайдерської інформації, максимальний термін ув'язнення становить 5 років. В Японії це 3 роки. В Італії і Франції термін доходить до 2 років.

"Сильних світу цього" також не оминають звинувачення у використанні інсайдерської інформації. Так в 2005 році французький апеляційний суд виніс вирок легендою біржової торгівлі, винесений Джорджу Соросу, найвідомішому міжнародному фінансисту. Він піддався штрафу на суму 2,5 мільйона євро за те, що він використовував інсайд в результаті приватизації французького банку "Сосьєте Женераль". А в 1986 році відомий біржовий гравець Айвен Боски волів мирову угоду і втрату 100 мільйонів доларів тюремного ув'язнення.

 

Читайте статьи по теме

Экономика ТВ (видео)




Смотреть другие видео/новости…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99