Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Золоті злитки: як правильно купити золоті злитки, щоб не пошкодувати про це

Автор: Vladislav
24.07.2016 15:03

Хочете купити золоті злитки? Спочатку обов'язково вивчіть інформацію про те, як і де правильно купити золоті злитки.

Слово «золото» є магічним для людей протягом багатьох століть, це не який-небудь там невідомий паладій. Срібло теж добре, але воно завжди буде на других ролях по значущості і цінності. Погодьтеся, тримати в руках власне чисте золото, і бажано важче, це так приємно і хвилююче.

 

Але для чого ж люди купують золото? Звичайно, не тільки для того щоб насолоджуватися приємними почуттями володіння золотом, а в першу чергу для отримання додаткового доходу і зрозуміло заощадження своїх фінансів.

Особливості покупки золота в злитках

При покупці фізичного золота прибутковість буде визначатися різницею між ціною покупки і продажу. Тут не треба забувати про банківський спреді, тобто банк продає золото за однією ціною, яку встановлює сам, а купує назад за нижчою і заробляє на різниці.

Зверніть увагу, що Х.УКР - самая дружелюбная доска объявлений, завдяки якій ви можете швидко знайти чи подати оголошення.

Крім спреда існує ще податок на додану вартість (ПДВ) - 18% від вартості золота, який доведеться заплатити при покупці. Так як Ви фізична особа, то при продажу золота ПДВ відшкодувати Ви не зможете. Можна уникнути сплати податку, але в такому випадку золото доведеться залишити в сховищі банку, уклавши договір зберігання. Своє золото Ви фізично не побачите і не потримаєте в руках, зате ПДВ не будете платити. Зрозуміло, Вам доведеться платити банку комісію за послугу зберігання, але тут є ще одна позитивна сторона - не треба буде переживати про безпеку злитків.

Виходить, що якщо Ви купили золото і через деякий час продали (а курс золота залишився на колишньому рівні), то Ви втратите на банківському спреді і податок на додану вартість і (або) на комісії за зберігання.

Як зберігати золоті злитки

Отже, Ви придбали фізичне золото, отримали його на руки, тепер Ви щасливий володар справжнього чистого золота, але не забувайте про правила зберігання. Треба акуратно і обережно поводитися не тільки з металом, а й з його сертифікатом.

Пам'ятайте, чим краще стан золота і сертифікатів на нього, тим вигідніше можна буде продати його в подальшому і навпаки.

Щоб не переживати про збереження злитків найкраще відкрити в банку металевий рахунок відповідального зберігання. Тобто ви укладете з банком договір зберігання і Ваше золото буде перебувати в сховище, на першу вимогу банк зобов'язаний буде повернути його. Злитки приймаються тільки разом з документами (сертифікати, паспорти якості афінажної заводу-виготовлювача).

Золото, як і будь-який дорогоцінний метал, це довгострокове вкладення. Якщо Ви сьогодні купили метал, а через місяць його продаєте, то отримаєте не дохід, а збиток. Перш ніж купити золоті злитки треба заздалегідь подумати, як його Ви будете продавати і де, не забудьте сплатити ПДФО при продажу, якщо золото було у Вас у власності менше трьох років.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99