Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Знеособлені металеві рахунки (ОМС): порівняння з монетами і злитками, що краще?

Автор: Vladislav
24.07.2016 10:25

Інвестиції в метали можна робити за допомогою монет, злитків і знеособлених металевих рахунків (ОМС). Що ж краще і який вид вкладення буде вигідніше?

Щоб відповісти на це питання, потрібно розібратися, що з себе представляє металевий рахунок (ОМС).

Металевий рахунок (ОМС), монети або злитки?

Що таке металевий рахунок

Металевий рахунок (ОМС) - це рахунок в банку, але розрахунки за нього ведуться не в грошових коштах, а в грамах певного дорогоцінного металу (золото, срібло, платина і паладій), найпопулярнішим металом вважається золото. Головна особливість цих рахунків - відсутність індивідуалізації металу (проба, виробник, серійний номер та інше), немає прив'язки до певних злитків.

Друзі сайту: на сторінці www.rosevrobank.ru/lendings/rko/ ви можете вигідно відкрити розрахунковий рахунок для вашого підприємства.

Для того щоб відкрити знеособлені металеві рахунки в банку знадобиться тільки паспорт. За відкриття, ведення рахунку та його закриття, банки, як правило, комісію не беруть. Ви купуєте метал в грамах, наприклад золото, за курсом банку. Кількість будь-яке, не обмежена розмірами злитка або монети, але існують обмеження на мінімальну масу, які в кожному банку свої. Максимальна маса покупки не обмежена.

Продати метал можна в будь-який момент за курсом банку. Деякі банки надають можливість клієнтам зняти з ОМС метал у вигляді фізичних злитків, за цю операцію треба буде заплатити винагороду банку і ПДВ. Також не у всіх банках можна зарахувати фізичний метал на рахунок при його відкритті.

Дохід по знеособленим металевими рахунками становить зростання цін на певний дорогоцінний метал. Відсотки по рахунку не нараховуються, але деякі банки пропонують відкрити термінові ОМС з нарахуванням відсотків. Правда, тут будуть обмеження, наприклад, кількість металу на рахунку повинно бути не менше трьох тисяч грам.

Знеособлені металеві рахунки і монети

Монети з дорогоцінних металів діляться на дві категорії: колекційні та інвестиційні. Перші монети в якості інвестицій ми розглядати не будемо: вони мають специфічну цінність і щоб заробляти на них, потрібно знати тонкощі нумізматики. Що стосується інвестиційних монет (як срібних, так і золотих), то головна їхня перевага на відміну від ОМС, що це реальний метал, який можна потримати в руках, а не віртуальний, для багатьох людей це важливо.

Монети можна тримати завжди при собі, а можна зберігати в банку, в будь-якому випадку проблеми банку ніяк не вплинуть на власників монет. Що стосується ОМС, то вони не входять в систему страхування внесків, при банкрутстві банку гроші за метал доведеться чекати дуже довго і в результаті можна взагалі не дочекатися, що робить знеособлені металеві рахунки високоризикованих вкладенням. При відкритті ОМС уважно підбирайте банк, він повинен бути надійним.

Головний недолік монет в порівнянні з ОМС - це їх низька ліквідність. Купити їх можна в банках та їх філіях, а ось продати інвестиційні монети назад проблематично. Дуже багато банків не займаються зворотним викупом монет через відсутність експерта і спеціального устаткування. Ще банки часто при покупці визнають якість монет незадовільним і як результат, відмовляють у покупці. При задовільній якості монети приймаються, але з дисконтом.

Метал ж на знеособлені металеві рахунки можна продати оперативно - в момент звернення. Керувати своїм металевим рахунком можна через Інтернет, що додає зручності ОМС.

Знеособлені металеві рахунки і злитки

Детальніше про те, як правильно купити золоті злитки я розповідала раніше.

Недоліки злитків:

  • Головний недолік злитків - це сплата ПДВ (18%) від вартості металу при покупці і винесенні його зі сховища банку. Цю проблему можна вирішити, чи не забираючи метал з банку, якщо оформити договір відповідального зберігання, але за цю послугу доведеться платити банку.
  • Знову ж у злитків низька ліквідність, в порівнянні з знеособленими металевими рахунками.
  • При відкритті ОМС не треба думати про транспортування і переживати через зберігання дорогоцінного металу.
  • У ОМС проста і швидка процедура оформлення (не треба проводити довгу і виснажливу експертизу злитків).

Головне достоїнство злитків, таке ж як у монет - злитки не пропадуть в разі закриття банку, навіть якщо у Вас оформлений металевий рахунок відповідального зберігання, метал є Вашою власністю і Ви отримаєте його назад. На жаль, з ОМС все буде набагато гірше - швидше за все Ви втратите свої кошти.

І монети, і злитки, і знеособлені металеві рахунки об'єднує те, що всі це вкладення в дорогоцінні метали. У всіх цих інструментах банк бере свою винагороду у вигляді банківського спреду (різниці між продажною і купівельною ціною), тому перш за все ретельно підбирайте банк і не забувайте про ПДФО.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99