Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Перспективи ціни на золото

Автор: Vladislav
26.06.2016 12:39

Золото було універсальним символом багатства ще на зорі цивілізації, і немає підстав вважати, що це коли-небудь зміниться. Воно також використовується в якості резервних накопичень в грошово-кредитній і банківській системах. Ціль цієї статті полягає в дослідженні привабливості золота як фінансового інструменту і причин його подорожчання. Зізнаюся, я володію фізичним золотом.

Купив його кілька років тому, коли почав боятися наслідків гігантських боргових бульбашок, які створювалися в США. Як результат, я стежу за економічними новинами і цінами на золото кожен день. Завжди проводите свої власні дослідження ринку і консультуйтеся з фінансовими експертами, перш ніж робити які-небудь інвестиції.

Недавні лопнувші фінансові бульбашки

Темпи якими золото виросло в ціні, схожі на минулі фінансові бульбашками, що врешті-решт лопнули. Ось кілька недавніх прикладів:

- Під час Великої депресії, індекс Dow Jones Industrial Average (індекс Доу-Джонса) впав майже на 90% в період з вересня 1929 до липня 1932 роки;

- Економічний міхур 1980-х років в Японії, через легені доступу до кредитів і високим кредитним важелям підживлював спекуляції на ринку нерухомості та фондовий ринок. Під час "втраченого десятиліття" 1990-х років індекс Nikkei опустився на 80%, а ціни на нерухомість впали більш ніж на 90%.

- Через обвал "доткомів" ( "dot-com") в 2000-2002 роках фондовий індекс NASDAQ, що складається з акцій високотехнологічних компаній втратив майже 80% своєї вартості.

- Крах ринку житла в США почався в 2006 році, в загальному знизив ціни на нерухомість на 30% на сьогоднішній день.

Друзі сайту: тільки тут ви можете купити красиві та великі ліжка за низькими цінами.

Золота булька?

Більшість бульбашок створюються абсолютно непомітно, але роздуваються по так званій теорії "Великого Дурня". Це відбувається тоді, коли нові покупці входять в ринок тому, що ціни ростуть, а не тому, що вони думають, що активи насправді коштуватимуть більше, ніж було вчора. Вони готові купувати по більш і більш високими цінами, тому що вони вважають, що вони завжди зможуть продати пізніше, кому-то хто буде готовий платити ще вищу ціну - Великому Дурню. Флиппер ринку нерухомості залежали від нескінченного потоку таких дурнів. Так само робили інвестори, які купували акції інтернет компаній в 1999 році.

Хоча легко зробити висновок, що зараз золото знаходиться в режимі міхура, важливо знайти відповідь на питання, чи грунтується чи ні, зростання ціни золота на чистій спекуляції. Ось деякі можливі міркування:

- Ціна золота як і раніше значно нижче за рівень січня 1980 року з поправкою на інфляцію - $ 2400 за унцію, що дає деяким інвесторам вважати, що вона все ще буде рости.

- ФРС друкує гроші (так зване кількісне ослаблення), щоб викликати інфляцію (або уникнути дефляції). Якщо така грошово-кредитна політика буде продовжуватися, то довгостроковим ефектом, ймовірно, буде висока інфляція і зростання цін на сировинні товари.

- Пропозиція золота обмежена, і не може бути створено з нічого.

- Деякі європейські країни знаходяться в поганій фінансовій ситуації, і є кілька ознак того, що потрібно робити структурні зміни в економіці, щоб її оздоровити. США рухаються по тому ж шляху.

- Економіка США в даний час спирається на 1,5 трильйона доларів щорічного боргу, що становить 10% від ВВП. Відніміть цей борг, і не стане ніякого зростання ВВП в останні чотири роки. Як наслідок цієї заборгованості було створено близько 7 мільйонів робочих місць, які зникнуть відразу, якщо бюджет буде збалансований.

- Двічі за останні 100 років (1933 і 1980), відношення індексу Доу Джонса до ціни на золото наближалося 1/1. Деякі вважають, що ми знаходимося на шляху до паритету ще раз, коли зростання ціни на золото і падіння індексу Доу Джонса не зустрінуться десь посередині.

Оцінка

Хоча золото використовується в ювелірних виробах, прикрасах і в обмежених промислових цілях, більшість з поточного попиту забезпечується за рахунок урядів, центральних банків, пайових інвестиційних фондів і приватних інвесторів. Цим інвесторам не потрібно саме золото, а його якість хеджування проти інфляції, голоду, воєн і стихійних лих. Деякі сприймають золото, як страхування, а не як інвестиції, так як воно не забезпечує доходів і вимагає безпечного зберігання.

Хоча бульбашки часто обумовлені емоціями, зростання ціни золота може бути прив'язаний до раціональної оцінки світової економіки. Зростання економіки застопорився, борги ростуть, і багато західних країн обіцяли набагато більше державних послуг, ніж тепер вони можуть виконати. Без значних структурних змін і скорочення витрат, єдиним способом, при якому США зможуть продовжувати надавати ці послуги є продовження запозичень і друкування все більшої кількості грошей. Це призведе до більш високої інфляції, ослаблення долара і потягу до більш надійних активів.

Якщо золото в режимі міхура, чи може бути по-іншому в цей раз? Термін "міхур" на увазі, що немає ніякої логічної або обґрунтованої причини, чому ціни зросли, і що покупці навалюються просто тому, що вони бояться не встигнути відправляється потяг. Люди мають підстави побоюватися паперових грошей, які не підкріплені нічим, крім віри, і сприймати золото як надійного притулок. Вони не тільки роблять ставку на користь золота, а роблять ставку проти інших класів активів. Крім того є багато невизначеності щодо майбутнього економічного здоров'я Європі і США.

Підсумок

Яким буде світ, якщо ціна золота досягне $ 5000 за тройську унцію? Швидше за все, це буде означати, що ми знаходимося в періоді крайніх економічних потрясінь і, можливо, світового хаосу. Так сподівався на те, що золото подорожчає, насправді, палиця з двома кінцями.

24 серпня 2011 року, золото торгувалося близько $ 150 нижче свого останнього найвищого значення. Останній раз відкат ціни на золото такого діапазону, було можливістю для покупки. Або інша можливість для покупки розгортається прямо зараз, або це тільки початок падіння, що багато хто пророкував?

Купувати чи не купувати. Продавати чи не продавати. Якщо ви не дей-трейдер або свінг-трейдер, то порада, яку я чую найчастіше, це треба думати довгостроково і не забувати про диверсифікацію. Товарні активи повинні бути частиною будь-якого портфеля в залежності від вашої толерантності до ризику і рівнем життя. Ніщо не йде прямо вгору, так що я розглядаю будь-які суттєві відкати, як можливості для покупки. Я продовжую думати, що все ж золото буде дорожчати, поки ціна на нього впритул не наблизилися до індексованої ціною піку січня 1980 (зараз це $ 2400 за тройську унцію), або станеться диво і фінансова дисципліна стане реальністю.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99