Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Bitcoin - зародження криптовалюти

Автор: Vladislav
20.04.2017 14:31

В принципі, для того, щоб дізнатися що таке біткоіни ви можете звернутися до джерело народної мудрості під назвою Вікіпедія. Але я все ж спробую розповісти про Bitcoin простими і, сподіваюся, зрозумілими словами (що називається - покажу на пальцях).

Отже, з розвитком Інтернету людям довелося здійснювати платежі «на відстані», яке іноді може бути зовсім не маленьким - фінансові відносини нерідко пов'язують жителів різних півкуль планети. Безпосередньо переказувати кошти не виходить: передати гроші з рук в руки просто неможливо. Отже, необхідно звертатися до посередників - електронним платіжним системам, кур'єрам або банкам, детальніше на exmo.com.

Будь-посередник за що здійснюються операцію стягує комісію, оскільки працювати «за просто так» нікому не хочеться. Чим більше обсяг переказаних капіталів, тим вище рівень комісійних втрат. З розвитком інформаційного підприємництва люди задумалися про те, як уникнути витрат і займатися бізнесом в умовах стовідсоткового ККД.

Пропонувалося чимало варіантів вирішення проблеми, але всі вони відхилялися, оскільки навіть якщо буде створена платформа безкоміссіонних розрахунків, як захиститися від шахрайства - довести, що ви перевели певну суму за вказаною адресою, або що отримали її?

Рішення знайшлося в 2009 році, коли анонім (одна людина або група людей) Сатоши Нікамото опублікував в Інтернеті опис нової платіжної системи, заснованої на математичних обчисленнях. Одиницями здійснення платежу стали біткоіни - електронні гроші, нічим не забезпечені, проте вже зараз є биржа биткоинов. Зберігаються вони на спеціальних гаманцях, гаманці можна як поповнювати, так і «спустошувати».

Для того щоб визначити, був здійснений платіж з одного Bitcoin-гаманця на інший чи ні, розробники запропонували у відкритому доступі вказувати, скільки біткоіни пішло з адреси того чи іншого гаманця, і скільки на нього надійшло. Тобто, коли ви підключаєтеся до всієї криптографічного системі, вам відкривається можливість бачити всі платежі біткоіни (взагалі все!). Гаманці при цьому повністю анонімні, тому якщо ваш знайомий не сказав вам, що він є власником певного гаманця, ви ніколи не дізнаєтеся про це напевно.

Відповідно, якщо ви хочете перевести біткоіни зі свого гаманця на гаманець іншого користувача, то після транзакції в загальному переліку операцій буде вказано, що з вашого гаманця один Bitcoin пішов, а на інший гаманець він, навпаки, вступив. При цьому загальна кількість біткоінів не вказується, але підрахувати їх цілком можливо, хоч і стоимость биткоина постійно змінюється.

Оскільки вести розрахунки доводиться постійно, база інформації про транзакції потребує регулярних перетвореннях, потрібні значні комп'ютерні потужності. Їх можна отримати тільки за допомогою об'єднання тисяч комп'ютерів в єдину гіперпотужну мережу. Якщо звичайний користувач ПК погоджується віддати частину потужності своєї відеокарти «на загальне благо», він буде отримувати за це винагороду все в тих же біткоіни. Подібна робота отримала назву «Майнінг», про неї ми будемо говорити пізніше.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99